Ferrari surucusu Charles Leclerc, Avustralya Grand Prix'sinin startında takım arkadaşı Sebastian Vettel'in kendisini gormediğini ve en hızlı tur icin pit stop yapma riskini goze almadıklarını soyledi. Ferrari ile ilk yarışına Avustralya Grand Prix'sinde cıkan Charles Leclerc, yarışın ikinci bolumunde aracta cok daha iyi hissettiğini ve en hızlı tur icin pit stop yaparak risk almak istemediklerini soyledi. Monakolu genc surucunun acıklamaları şu şekilde: “İlk viraj hakkında Seb ile konuştum. Sanırım beni gormedi. Onun aracına gore oldukca kotu bir yerdeydim ve aynalarda cok fazla şey goremiyorsunuz. Onu iceriden gecmeye calışan Max’i engellemeye calışıyordu ve ben de dışarıdan gecmeye calıştım. Seb beni gormedi. Biraz soldan gitmek zorunda kaldım, yol tutuş kaybettim ve Max yeniden beni gecti. Olay bu.” İkinci stintte Vettel’den niye daha hızlı olduğuna dair bir acıklaması olup olmadığı sorulduğunda Leclerc, şu cevabı verdi: “Henuz bilmiyorum. Verileri analiz etmemiz lazım, ancak ikinci stintte cok daha fazla kendime ve araca guvenebildim. İlk stint oldukca istikrarsızdı. Denge veya ruzgar yuzunden olabilir.” “İkinci stint cok daha iyiydi. Arac daha tahmin edilebilirdi ve aracta daha mutluydum. Bunun sebebini anlamak icin verileri daha fazla incelemeliyiz.” “Valtteri, gecen seneden biraz farklı gozukuyor, ancak aynı surucu olduğunu soyleyebilirim. İyi bir yarış gecirdi ve bu onun icin iyi, ancak onun performansını analiz etmedim. Sadece kendi performansımı gostermek istiyorum ve bu hafta istediğimiz şekilde gecmedi.” “Testlerdeki araca gore farklı bir aracla gelmedik. Mercedes ise cok farklı bir aracla geldi. Gecmişte Avustralya’nın garip ve gercek performansları gostermeyen bir pist olduğunu gormuştuk. Bundan dolayı geri doneceğimiz konusunda takıma guveniyorum. Ancak ne kadar geri donebiliriz bilmiyorum, iki hafta sonra goreceğiz.” “En hızlı turu yapmayı duşundum, ancak sadece duşundum. Cunku Bottas cok daha hızlıydı. Son turda denedik ancak pek yeterli değildi. Pit stop yapıp risk almak da istemedik. Sadece temiz şekilde yarışı bitirmek istedik. En hızlı turu denedik ama buyuk farkla geride kaldık.” Gunluk Gazeteler