Max Verstappen, Honda motoruyla cıktıkları ilk Formula 1 yarışının ardından Red Bull'un artık duzluklerde daha hızlı olduğunu soyledi. 21 yaşında Red Bull surucusu, Honda ile cıktıkları ilk Formula 1 yarışı olan Albert Park'ta podyuma cıktı ve on yıldan uzun bir sure sonra Japon ureticiyle podyuma cıkan ilk isim oldu. Toro Rosso ve Red Bull'un hafta sonu boyunca duzluk performansı cok gucluydu ve Verstappen, yarışta Ferrari surucusu Sebastian Vettel'i gecmeyi başardı. Pazartesi akşamı Peptalk'ta konuşan Verstappen, "Sıralama turlarında Ferrari'ye cok yakındık ve genellikle yarışta sıralamalara gore daha iyi oluyoruz. Bu yuzden bir şansımız olacağını biliyorduk." "Aslında sonuclar test hakkında hicbir şey soylenemeyeceğini gosteriyor. Herkes Ferrari'nin hızlı olacağını duşunmuştu, bence bu kadar iyi olmamalarına onlar bile şaşırdılar. Fakat Melbourne cok ozel bir pist." "(Vettel'i gecerken) Parti modumuz acıktı ve en yuksek suratin iyi olduğunu gorebiliyorsunuz. Ancak bunu her zaman kullanamazsınız cunku o zaman motor dayanmaz.” “Honda'nın pistte bir Ferrari'yi gecmesi cok guzeldi. DRS'yi actım ve bu bana yardımcı oldu. DRS'nin bu yıl cok buyuk bir etkisi var cunku arka kanatlar cok daha buyuk." “Vettel'i gectim ve Lewis'le aradaki farkı kapatmak icin birkac tur zorladım. Bunu yapmak cok kolaydı. Sonrasında takımla konuştum. Daha iyi lastiklerim vardı ve yarışın sonuna kadar beklemeye karar verdik. Sanırım 20 tur boyunca sakince surdum. Sadece takip ettim.” Verstappen Red Bull'un gelişmesi gereken yerle ilgili soruya, "Orta hızlı virajlar. Dorduncu ve beşinci viteste donulen virajlardan bahsediyorum, biraz daha iyi olabilirdi." yanıtını verdi. Verstappen, Honda ve Renault kıyaslaması yapmaktan kacındı. "İkisi tamamen farklı motorlar. Onları birbirleriyle karşılaştırmayı pek sevmiyorum cunku kimseyi rahatsız etmek istemiyorum.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Honda'nın Duzluk Hızı Cok İyi