Gecen sezon sonunda Valtteri Bottas'la yollarını ayıran Wihuri, Fin pilotun Avustralya GP sonrasındaki yorumlarına cevap vermedi. Valtteri Bottas'ın uzun suredir sponsorluğunu yapan Wihuri, Fin pilotun gecen yılki zayıf performansı ve gecirdiği zorlu yılın ardından artık kendisinin kişisel sponsoru olmayacaklarını acıkladı. Antti Ilmari Aarnio Wihuri, "Bizi oldukca hayal kırıklığına uğratan bir yıldı. Yani bu kısmen Bottas'ın hatasıydı ancak kısmen onun hatası değildi. Bu hayal kırıklığının bir kısmı takımdan ve teknik problemlerden kaynaklanıyordu. Fakat gecen yılın sonuna bakarsak Valtteri gercekten zayıf bir performans gosterdi .Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olmanın kolay olmadığını biliyorum. Ama Valtteri diğerlerinin de gerisinde kaldı ve şampiyonada beşinci oldu. Bu oldukca zayıf bir sonuctu." demişti. İlginc şekilde Bottas, Wihuri ile yollarını ayırmasının ardından cıktığı ilk yarışta cok guclu bir performans gosterdi ve zafere ulaştı. Yarışı kazandıktan sonra donuş turunda muhendisi tarafından tebrik edilen Bottas, telsizden “Kim uzerine alınacaksa, canınız cehenneme!” demişti. Yarış sonrası konuşan Bottas bu yorumun spontane geliştiğini ve mesajında hedeflediği kişilerin kendilerini bildiğini dile getirdi. Bununla birlikte ceşitli iddialara gore Bottas, bu sozleriyle Wihuri'ye gonderme yaptı. Ilta Sonomat'a konuşan Aarnio Wihuri, "Bottas'ın yorumlarıyla ilgilenmiyorum. Yorumlar kendisine ait ve bunlara karşı herhangi bir pozisyon almıyorum." dedi. Ote yandan Wihuri, Bottas'ın galibiyetine şaşırmadığını cunku Hamilton'ın sorunlar yaşadığını soyledi. "Doğrusu şaşırmadım. Mercedes'in araclarının iyi durumda olduğunu zaten biliyordum." "Onun kazanmasına da şaşırmadım. Cunku Hamilton'ın aracında startla birlikte teknik sorunlar vardı." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas, Yarış Sonundaki Sozleriyle Wihuri'ye mi Gonderme Yaptı?