Avrupa Formula 3 şampiyonu Mick Schumacher, yedi kez Formula 1 dunya şampiyonu Michael Schumacher'le yapılan karşılaştırmaların kendisi icin "onur verici" olduğunu soyledi. Schumacher, Avrupa F3'teki başarısı sonrası Prema takımıyla Formula 2'ye geciş yaptı ve bu yıl seride ilk kez mucadele edecek. Genc surucu, başarılar yakalamak ve babasıyla kıyaslanmak istediğini soyledi. Schumacher, "Babamla kıyaslandığımda bu benim icin asla bir sorun olmadı. Bu oldukca basit; benim icin hedef F1 tarihinin en buyuk surucusuyle kıyaslanmak." "Bunun benim idolum ve babam olması gercekten cok ozel. Onunla karşılaştırılmaktan onur duyuyorum." dedi. Schumacher, F2 ve Pirelli lastiklerinin zorlukları hakkında da konuştu. Schumacher, "Bu adımın kendisi F3'ten pek de buyuk değil, en zor kısmı lastikleri %100 anlayabilmek." "Cok daha buyuk downforce var ve cok daha yuksek hızlara sahibiz. Bu yuzden aracta cok daha fazla calışmamız gerekiyor. Bu iyi bir mucadele." "Ferrari'den cok şey oğrenebilirim ve ben de elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum." "Beni bu ailede cok hoş karşıladılar, bu (Ferrari) her zaman ailemin bir parcasıydı, bu yuzden cok mutluyum." Dedi. GUNLUK GAZETELER