McLaren F1'in eski patronu Ron Dennis, Formula 1'in yargılama şeklinin hÂl sinir bozucu olduğunu duşunuyor ve spord icin guclu bir şekilde mucadele etmesi nedeniyle takımının zorluklarla karşılaştığını belirtiyor. Esquire dergisi ile yaptığı uzun soyleşisinde Dennis, McLaren'i icine gecen 2007 casusluk skandalının arkasındaki gerceklerin henuz ortaya cıkmadığını soyledi. Dennis: "(Casusluk skandalı), organizasyonun alt duzey bir uyesinin duşuncesizce yapmış olduğu bir hareketin, buyuk mesele gibi abartılmasıydı. Beyan edildiği gibi değildi. Her zaman olduğu gibi zamanla gercek ortaya cıkacaktır." "Sevmediğim şey, Formula 1 ve McLaren icin doğru olduğuna inandığım şey adına mucadelelerde, insanların o meselelerde bazı nedenlerle bu şirketin ununu zedelemeleridir. Bazen odemek zorunda olmadığınızı dilediğiniz bedeller oluyor ama oluyor" Dennis, casusluk meselesi ile ilgili olanların, Formula 1'de cok tipik olduğuna inanıyor. Dennis: "Formula 1'e, muazzam bir sevgi olmadan bakamam. Bana harika bir hayat verdi. Ama sinir bozucu yargısal davranışlarla karşılaşıyorum" "Pit duvarında otorup ciddi ve odaklanmış vaziyette oturabilirim ve bir başka ulkeden bir yorumcu 'Bak, acınacak halde değil mi? der ve bu fikir, rağbet gorur. Kişiliğimde eğlenceli bir taraf vardır ama calışırken, iş yapılır" "İki hayat ve şirketin performansı icin sorumluluğum var. Diğer takımlardaki mevkidaşlarımı, onların nasıl da renkli ve seyircilere oynar olduklarını gorduğumde duşunmeden edemiyorum 'Bu dunyada nasıl 1 yarış kazanacağını duşunuyorsun?" "Son 10 yılın butun takım patronlarının isimlerini yazın; kac tanesi 5 taneden fazla kazanmış. Kısa bir liste ortaya cıkar. Bunu biraz sorguladığımızda goreceksiniz ki performans, tamamıyla bağlılık ister. Bu bağlılığın bedelini odersiniz. Cunku insanlar sizin kişiliğinizi ve gudulerinizi yanlış anlar. Odediğiniz bedel de budur, ama ben rahat uyuyorum" "Doğru bir şekilde uygulanmamış şeylere karşı zihinsel bir acım var. Ayrıntılara ilgi gostermek, bu şirketin nasıl geliştiğine temeldir. Dışarıdakiler beni hayal aleminde sanır" "Değişim. Neler olup bittiğini tam olarak biliyorum. Bunu gururla soylemiyorum ama beden korkan insanlar var. İşte bu yuzden beni anlamıyorlar" Kaynak:Trf1.net
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Dennis: "Gucluyuz Diye Zorluklar Cıktı"