Kemal Merkit 51. sırada..
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Kemal Merkit 51. sırada..
-
17-10-2019, 16:58:2332. Dakar Rallisi'nde mucadele eden ''Col Kaplanı'' lakaplı Turk sporcu Kemal Merkit, 9. etabı 51. sırada tamamladı.. Dunyanın en zorlu rallisi ozelliğine sahip olan Dakar Rallisi'nde, motosiklet kategorisinde mucadele eden Merkit, Atakama Colu'ndeki son gununde kum ve kum tepelerinin gecildiği Capiapo etabında col fırtınasında yarışarak zorlu etabı 3 saat 14 dakika 21 saniye ile 51. sırada bitirdi. Merkit, aldığı bu sonucla genel klasmanda da 52. sırada yer aldı. 14 Etaplı rallinin 9. etabını İspanyol Marc Coma onde tamamlarken, genel klasmanda Fransız Cyril Despres liderliğini surduruyor. Dakar Rallisi'nde 5. etap sonrasında sağ el bileğinde sakatlık yaşayan Kutlu Torunlar ise Turkiye'ye dondu. Kutlu Torunlar, yarışa birkac teknik sorun dışında gayet iyi başladığını belirterek, ''Etaplardan da buyuk keyif alıyordum. Ancak Dakar Rallisi'nde neyin ne zaman olacağı belli değil. 5. etap sırasında Kemal ile gayet iyi giderken bir duşuş yaşadım. Sonra motorumda benzin tankında bir sorun oldu. Finişe 40 km kalmıştı. Onu tamir etmeye uğraşırken bileğim şişmeye başladı ve kilitlendi. Yarışa devam edemedim'' diye konuştu. Helikopter ile kamp alanına goturulduğunu ifade eden Torunlar, ''Orada ilk mudahaleyi yaptılar, kolumu alcıya aldılar ve yarışmamın mumkun olmadığını belirttiler. Dakar Rallisi devam ediyor. Umarım seneye daha iyi şartlarda ulkemizi bir kez daha temsil etme imkanım olur. Destek veren herkese cok teşekkur ediyorum. Kemal'in bir kupayla geleceğinden eminim, dualarım Kemal ile'' ifadelerini kullandı. Ajansspor __________________