Lotus teknik patronu Mike Gascoyne, sezona caylak pilotlarla başlamak yerine, Jarno Trulli ve Heikki Kovalainen gibi tecrubeli pilotları tercih etmelerinin, takım patronu Tony Fernandes'in Formula 1'de başarılı olmak icin ne kadar kararlı olduğunu gosterdiğini soyledi. Kendi kişisel tercihinin de her zaman tecrubeli, yarış kazanan pilotlarla yarışmak olduğunu belirten Gascoyne, başlangıcta Lotus'un surucu kadrosu hakkında şupheleri olduğunu ancak kadronun belirlenmesiyle bu endişelerinin de ortadan kalktığını kaydetti. Fernandes'e buyuk guven duyduğunu belirten Gascoyne, takım patronunun, icraatlarıyla, niyetini de ortaya koyduğunu ifade etti. Gascoyne, "Kendisine, iki tecrubeli pilot istediğimi soylemiştim. Aslında bunu daha işin başındayken goruşmuştuk. Jarno her zaman benim bir numaralı tercihim olmuştu. Muhtemelen de diğer koltuk icin bir iki yıllık tecrubesi olan bir pilot bekliyordum. Benim duşuncem buydu" dedi. Fernandes'in Trulli ve Kovalainen'i dile getirdiğini belirten Gascoyne, takım patronunun bu spordan para kazanmak istediğini ve bu konuda cok ciddi olduğunu da kaydetti. Lotus'un, pilotlar icin gittikce cok cazip bir secenek haline geldiğini soyleyen Gascoyne, "Bu yıl surucu piyasası cok ilgincti. Michael Schumacher'in donuşu, Jenson'ın transferi. Sauber'in durumu, Toyota'nın cekilmesi, Renault'daik problemler, herşey ama herşey belirsizdi. Lotus ise cok kısa surede en iyilerden biri olarak ortaya cıktı. Evet yeni bir takımdı ama yonetimde Tony, ve işin teknik yanının başında ben, insanlar takıma buyuk guven duydular" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com