Fernando Alonso, Ferrari'ye yeni katılmış olmasına rağmen, Formula 1 kariyerini İtalyan ekibinden bitireceğinden emin olduğunu ifade etti. Bu sezon Kimi Raikkonen'in yerine Ferrari'ye gelen cifte dunya şampiyonu İspanyol pilotun İtalyan ekibiyle 3 yıllık sozleşmesi bulunuyor. Henuz yeni aracı test etme imkanı bile bulamayan Alonso, Ferrari'de kendini evindeymiş gibi hissettiğini belirterek, "Ozellikle takım teknisyenleri ve yarış muhendisi ile goruşmelerim oldu. E-posta ve telefonla da goruşuyoruz. Aracın gelişimi hakkındaki son gelişmeler hakkında surekli bilgi alıyorum. O yuzden testler başladığında tam olarak hazır olacağım" dedi. Alonso, "Cok iyi bir calışma icindeyiz. İlk gunden itibaren takımda kendimi evindeymiş gibi buldum. Başından itibaren bir aile duygusu hissediyorsunuz. Maranello'ya gittiğimde Ferrari'de calışan insanların tutkusunu gordum. Bunlar Formula 1'de benzeri olmayan şeyler" diye konuştu. "Kariyerini Ferrari'de bitireceğinden emin misin" şeklindeki bir soruya ise Alonso, "Yuzde 100 eminim" cevabını verdi. İspanyol pilot, "Bir pilot icin Ferrari'ye gelmek, kariyerinde yapabileceği en iyi şeydir. Ferrari'de yarıştıktan sonra başka bir takımda yarışma motivasyonu bulmak neredeyse imkansız, cunku oradaki ortamın aynısını asla bulamazsınız veya gecmişi nedeniyle aynı duygulara sahip olamazsınız" diye konuştu. Ferrari'ye gelerek hedeflerinden birini başardığı icin kendini gayet iyi hissettiğini soyleyen Alonso, Ferrari'deki ilk yılında şampiyonluğun zor olacağı itirafında da bulundu. Takıma tumuyle adapte olmak icin uc dort yarışın gecmesi gerekeceğini dile getiren İspanyol pilot, şampiyonluk hakkında, "Elbette zor birşey. Araca cok kısa surede adapte olmak zorunda olduğumun farkındayım" dedi. Alonso, "Fakat uc veya dort yarış sonrasında, Ferrari'nin ve Alonso'nun en iyi versiyonunu goreceğinizden eminim" diye konuştu. TurkiyeF1.com