Mercedes takım patronu Toto Wolff, Netflix’in “Drive to Survive” serisine katılmayı, Ferrari istemediği icin reddettiklerini soyledi. Sporun perde arkasını gozler onune seren belgesel, coğu Formula 1 takımı tarafından hoş karşılanmış, ancak Mercedes ve Ferrari buna dahil olmamıştı. Wolff, şampiyonluk mucadelesinde “uzerlerinde mikrofonların olmasını” istemediği gibi, Ferrari ile eşit şartlarda olmaları gerektiği icin bunu reddetmeleri gerektiğini duşunmuş. Wolff bu konuda, “Gectiğimiz sezon buna katılmamak icin birkac iyi sebebimiz vardı.” “Asıl sebep, ana rakibimiz bunu yapmıyorken, bunun bizim icin dikkat dağıtıcı olacağıydı.” “Kendi icinizde farklı bir ortamınız vardır ve bunu korumanız gerekir, ancak uzerinizde mikrofonlar ve sizi izleyen kameralar varsa bu zordur.” “Medya halihazırda Formula 1’de calışıyor ve bu, yarış hafta sonlarının cok buyuk bir parcası haline geldi ve bunun icin minnettar olmalıyız. Ve bunu yaparsak, performansımıza zarar verebileceğini duşundum ve bu yuzden bunun bizim icin iyi olmayacağına karar verdim.” dedi. Wolff, Drive to Survive’ın ilk uc bolumunu izledikten sonra, Mercedes’in ikinci sezonda seride yer alması konusunda acık fikirli olduğunu soyledi. “Acık fikirliyim. Yolda ilk uc bolumu izledim. Kesinlikle yapım harika, cok yuksek bir kalitede.” “Formula 1’in uzerine tamamen farklı bir şekilde ışık tutuyor. Anlatım ilginc, goz onunde olmayan hikayeler anlatıyorlar. Yani sadece Ferrari’nin Mercedes’le mucadelesi anlatılmıyor.” “Spor belki de anlatılan ilk şey değil, ancak ilginc hikayeler on planda. Normalde Formula 1 ile ilgilenmeyen insanlardan bazı geri bildirimler alıyorum ve onlar bu serinin harika olduğunu soyluyorlar.” GUNLUK GAZETELER