Formula 2 surucusu Juan Manuel Correa, Alfa Romeo Formula 1 takımının 2019 gelişim pilotu oldu. GP3'teki henuz ilk yılında guclu bir performans gosteren ve sezonu 12. sırada tamamlayan Correa, bu yıl F2'de Sauber Junior Team'le mucadele edecek. GP3'te Jenzer ile yarışan Correa, Formula 2'de Ferrari Surucu Akademisi'nde yer alan Callum Ilott'un takım arkadaşı olacak. Alfa Romeo'dan yapılan acıklama ile Correa'nın 2019 yılında Alfa Romeo Racing'in F1 gelişim pilotluğu gorevini ustleneceği duyuruldu. Correa, yaptığı acıklamada Alfa Romeo Racing gibi "tarihi bir marka ve Formula 1 takımınon" parcası olmaktan memnun olduğunu soylerken, sozlerine şoyle devam etti: "Bana verilen şansın karşılığını vermek adına elimden geleni yapacağım. Fred ve tum Alfa Romeo Racing yarış takımına bana verdikleri fırsattan oturu teşekkur etmek istiyorum." Frederic Vasseur da genc surucuyle yaptıkları anlaşmadan memnun olduklarını dile getirdi. Vasseur, "Juan Manuel Correa'nın Alfa Romeo Racing'e katıldığını acıklamaktan memnuniyet duyuyoruz." "Juan Manuel, takımımızın gelişim pilotu olarak yeni bir mucadeleye girişecek ve biz de yarış surucusu olarak gelişimini destekleyip, yeteneklerini daha da geliştirmesine yardımcı olmak icin sabırsızlanıyoruz." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Correa, Alfa Romeo'nun Gelişim Pilotu Oldu