Uzun sure sonra gride Williams ile geri donen Robert Kubica, hÂl oğrenmesi gereken cok şey olduğunu ve suruş eksikliği yaşadığını soyledi. 2010 Abu Dhabi Grand Prix'sinden sonraki ilk yarış hafta sonunu değerlendiren Robert Kubica, Williams ile sezon oncesinde suruş eksikliği yaşadığını ve bunun da bazı şeyleri henuz oğrenememesine neden olduğunu soyledi. Polonyalı surucunun acıklamaları şu şekilde: “Durust olacağım. Oğrenmek zorunda kaldığım oldu ve oğrenmek zorunda olduğum bircok şey veya yeniden oğreneceğim cok şey var. Tamamen farklı bir F1’deyim. Ayrıca 16 aydır takımla beraber calışıyorum, yani zorlukları biliyorum.” “Bir şekilde gectiğimiz haftayı, sınırlarımı bulmak icin kullandım. Normalde bunu yarış hafta sonlarında yapmazsınız, ancak bizim kaybedeceğimiz bir şeyimiz yok.” “Durust olmak gerekirse, sekiz yıl sonra Barcelona’da pistlere donduğumde sadece uc suruş yapabilmem şanssızlıktı. Bu yuzden risk alıp aracı keşfetmeye calıştık. Hem benim hem de muhendislerin acısından, gecen yıla dayanan yolu takip ettik. Fazla suruş yapamadık ve bu yanlıştı.” “Ancak sıralama turlarında bunu keşfettik. Zaman kaybettiğinizde ve sekiz bucuk yıl sonra suruş yapıyorsanız programınızda geride kalmayı istemezsiniz. Ancak bizim durumumuz boyle değil ve bu sizi geride bırakıyor. Sanırım coğu kişi de bunu tahmin etmiştir.” “Aracta rahatlık anlamında geliştirmemiz gereken birkac şey var. Cunku aracın calışmasını sağlayacak parcaların uretimindeki programınızın gerisindeyseniz, diğer şeylerle ilgilenecek kaynaklara sahip olmuyorsunuz. Ancak aracta iyi olmak, problemlere sahip olmamak ve prosedurleri uygulamak icin buna ihtiyacınız var.” “İnsanların gormediği cok şey var. Ancak bunlar, hafta sonunuzu daha kolay veya daha zor hale getirebiliyor. Orneğin, Barcelona’dan once takımdakilere ‘Gecen sezon bir kere bile pist dışına cıkmadım. Ve bu sezon bir noktada zorlayarak bir hata yapabilirim.’ dedim. Muhtemelen sıralama turlarındaki hata bununla ilgili değildi. Bunun sebebi yanlış hesaplama veya pistin gelişimi gibi, oğrenmeniz gereken şeylerdi.” “Bu biraz, caylak suruculerin arac surerken, benim hayatım icin savaşmam gibi. Bu, hafta sonuna yaklaşımınızda cok buyuk bir fark yaratıyor. Durustce sıralama turlarından hayal kırıklığıyla ayrıldığımı soyleyebilirim. Sadece performans yuzunden değil, cunku sebeplerini biliyorum ancak kendi sevdiğim şekilde bazı şeyleri halledemedim. Ama yarışta daha zor bir durumda işleri daha doğru hallettiğimi duşunuyorum.” GUNLUK GAZETELER