Afrika ulkesi Somali'de Buyuk bir insani felakete donuşerek milyonlarca insanın kıtlıktan kaynaklanan aclıktan olmeyle burun buruna gelmesi Turk halkını harekete gecirdi.
Birleşmiş Milletler’in son 50 yılın en ağır kuraklığını yaşadığını belirterek, kıtlık alarmı verdiği Somali'de yuzde 30'u cocuk olmak uzere 3 milyondan fazla insanın icinde bulunduğu ciddi aclık felaketi olumlere neden olmaya başladı.
Turkiye, Afrika'nın en fakir ulkelerinden Somali'de yaşanan aclık ve kıtlığa duyarsız kalmadı ve harekete gecti.
İnsani Yardım Vakfı İHH, Kimse Yok Mu Derneği ve Deniz Feneri Derneği ile birlikte bir cok yardım kuruluşunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı da Somali icin bağış kampanyası başlattı.
http://www.haber7.com/haber/20110729...niz-var-mi.php
40 milyonun uzerinden insanın aclık tehlikesi altında olduğu ve her gun yuzlercesinin de aclık ve susuzluktan hayatını kaybettiği Somali icin en etkin yardım turu ise cep telefonlarından SMS karşılığında yapılanı. Yardım Kurululuşları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontrolunde olan telefon numaralarına gonderilen her bir SMS 5 TL yardım yerine geciyor.
5 TL BAĞIŞ YAPMANIN YOLU
İHH
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tum hatlardan "SOMALI" yazıp 3072'ye SMS gondererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
www.ihh.org.tr
Kimse Yok Mu Derneği
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tum hatlardan “ACLIK” yazıp 5777`ye SMS gondererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
www.kimseyokmu.org.tr
Deniz Feneri Derneği
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA'nın tum faturalı ve kontorlu hatlarından 5560'a boş SMS gondererek 5 TL bağışlayabilirsiniz.
www.denizfeneri.org.tr
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
1 Ağustos’tan itibaren başlayacak olan uygulama ile butun operatorlerden "AFRIKA" yazıp 5601’e gonderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gonderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak.
www.diyanet.gov.tr
AFRİKA'DA NELER OLUYOR?
Doğu Afrika’yı kasıp kavuran kuraklık Somali başta olmak uzere Kenya, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’da buyuk bir insani felakete donuşmuş durumda.
Kuraklık nedeni ile Afrikalı insanların bulundukları yerlerden goc etmek zorunda kaldıkları ve Kenya yakınlarında bulunana Dadaab Kampına sığınmış Somalili multecilerin sayısının 400.000’e yukseldiği belirtiliyor.
Tek umutları multeci kamplarında verilecek olan yemek ve su sayesinde hayatta kalabilmek olan multeciler zor gunler geciriyor. BM raporuna gore yolculuklar esnasında iki milyon cocuk yetersiz besleniyor ve hayatta kalabilmeleri icin cok acil yardıma ihtiyac duyuyorlar.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İnsanlık icin 5 TL'niz var mı?