Michael Schumacher, gecen sezonun ortasında Ferrari ile Formula 1'd yarışamamasının, spora donuş kararını tetiklediğini soyledi. 7 dunya şampiyonluğu bulunan pilot, Massa'nın gecen sene Macaristan'daki kazasından sonra spora donme planları yapmış ama boyun ağrıları nedeniyle bunu başaramamaıştı. Bununla birlikte Alman pilot, o donememesi sonrasındaki duyguların, geleceği ile ilgili planları tekrar duşunmesine neden olduğunu soyledi. Resmi sitesinde yazan Schumacher: "Son doneme kadar kariyerimi Ferrari'de bir yarış pilotu olarak bitirdiğimden emindim." "Ama bazen işler birden bire ve beklenmedik bir şekilde değişir. Aniden şartlar eskisine gore değişti. O noktada, vermiş olduğunuz kararları tekrar gozden gecirmeniz gerekir. Ve, doğruyu soylemek gerekirse, gecen yazki geri donememe, durumumu tekrar duşunmemi sağladı" "Kendimi bu konuya kendimi tekrar ne kadar hızlı ve guclu bir şekilde adamama şaşırdım. Anlaşılan, son 3 sene boyunca bataryalarım şarj olmuş. Ve Roos sayesinde Mercedes GP icin surme şansı ortaya cıktığında eski motivasyonumun geri geldiğini anladım; taze enerji ve buyuk bir gucle dolu" "Fiziksel olarak kendimi kesinlikle zinde hissediyorum. Eski performans değerlerimi ortaya koyabildiğimi zaten yazın gormuştum. O zamandan beri egzersizleri surdurdum. Boyunu kesinlikle ağrıdan arındı. Şimdi, yarıştığımı zamanda yaptığım gibi boyun calışmalarını gercekleştirebiliyrum" "Bu yazın mumkun değildi. Cunku, kaza uzerinden sadece 5 ay gecmişti ve bu yuzden boynum tamamıyla tedavi edilemedi. Artık sorun olmaktan cıktı" Schumacher, Ross Brawn'ın ilk olarak gecen senenin sonu Abu Dhabi'de kendisine yaklaştığını ama gecen ayki telefon goruşmesine kadar herhangi bir durumun ortada bulunmadığını ekledi. Schumacher: "Şuphesiz, Mercedes GP'de tekrar Ross Brawn ile calışacak olmam buyuk rol oynadı. Herşeyin otesinde yarış icin eski aclığım geri geldi." "Abu Dhabi'de, Ross bana F1'e donuşu duşunup duşunmediğimi sorduğunda, bunun hazır olmadığımı hissetmiştim. Ama sadece 2 hafta sonra, beni tekrar aradığında, eski tutkumun geri geldiğini farkettim. Birden bire tekrar tutuşmuştum. Benim icin bir F1 aracına geri donme ve dunya şampiyonasında rekabet etme hayali, heyecan verici ve oldukca teşvik edici" Schumacher ayrıca, Ferrari'den ayrıldığı icin icindeki uzuntuyu de paylaştı. Schumacher: "Ferrari ve ben, 14 senedir calışıyoruz ve bu zaman suresince takımla birlikte bir cok harika anlar yaşadık." "Bir Formula 1 pilotu olarak hayatımın coğu kırmızıdır ve bu yuzden yanımda olan ve bana daima harika araclar ureten bu cocuklara bir birlikteliğim ve bağlılığım var. Takımlarımız pistte rakip olsa da birlikteliği devam edecek." Kaynak : trf1.net