Michael Schumacher, spora geri doneceği 2010 sezonu icin Formula 1 Dunya Şampiyonluğunu hedefliyor. 7 dunya şampiyonluğu bulunan Schumacher, gelecek sezondan itibaren Mercedes GP ile 3 senelik anlaşma imzaladı ve 3 senelk ayrılığın ardından spora geri dondu. Bahreyn'de sezon acıldığında griddeki en yaşlı pilot olacak olmasına rağmen Schumacher, sadece eğlence amaclı geri donmediğini belirtti. Mercedes GP'ye satılmadan once 2009 sezonunda iki şampiyonluğu kazanan BrawnGP'ye gelen Schumacher, başka şampiyonluklar kazanmayı amacladığını soyledi. "(Mercedes GP), bu sene iki şampiyonluğu da kazanan bir yakım. Guclu bir ortak olarak Mercedes-Benz ile amacımız, sadece şampiyonluklar icin mcuadele etmek olabilir." "Guclu bir rekabet olacak, bunu gormuştuk, ama bu seferkinde geri donduğum icin heyecanlıyım" Mercedes GP ile anlaşmasını Salı akşamı imzalayan Schumacher, Ross Brawn ve Mercedes-Benz ile calışmanın, reddedilmesi cok guc bir fırsat olarak niteledi. Schumacher: "Kasım ayı sonunda Ross Brawn beni aradı ve elimde bulunan yarışma şansının onemli olduğunu soyledi. Ondan bu telefonu almak ve sahip olarak Mercedes-Benz'in icinde bulunduğu bir ortam harikaydı" "Yarış pistini asla terk etmedim. 2006 sonu itibari ile F1'den yorulmuştum ama 3 senelik ayrılığın ardından butun enerjimle geri donuyorum ve kendimi guclu hissediyorum" "Motosikletlerle uğraştım ve şimdi bazı ciddi işler icin kendimi hazır hissediyorum" Schumacher, F1'e geri donmek icin yeteri kadar hazır olduğunda şuphe etmiyor ve onceden geri donmesine engel olan boyun ağrılarının artık geride kaldığını soyluyor. Schumacher: "(Boyun), acıkcası anlamak istediğim bir meseleydi. Son onayı vermeden once kendimden emin olmak icin uzerine calıştım" "Boyunun artık bir sorun olmadığını %100 soyleyebilirim. Ne yazık ki Ferrari ile denediğim zaman, yazın kaza cok yakındı. Şimdi ise tamamıyla iyileşmem icin yeterli zaman var" Kaynak : trf1.net