Formula 1 kokpitinden uc yıl ayrı kalan Michael Schumacher bu ayrılığı Mercedes GP ile imzaladığı uc yıllık anlaşma ile sonlandırdı. Geri donuşunun kesinleşmesinin ardından Carşamba gunu basın mensuplarına konuşan Schumacher F1'e donmenin heyecan verici olduğunu soyledi. Boyun ağrılarının sorun oluşturmayacağını ve neden yalnızca sekizinci dunya şampiyonluğunu duşunduğunu acıkladı. Geri donmenizde sizi motive eden şey ne oldu? Michael Schumacher: "Acıkcası motivasyonumun iyi olduğunu duşunuyorum. Kasım ayında yarışma ihtimali konusunda Ross'dan bir telefon aldım. Mercedes Benz'in kendi başına takım olarak yarışacağından bahsetti, kendimi harika hissettim." "Asla yarış pistini terketmedim. 2006 sezonu sonunda F1'den ayrıldığımda yorgundum fakat uc yıllık ayrılığın ardından şimdi butun enerjimle geri dondum ve kendimi harika hissediyorum. Motorsiklet yarışlarına katıldım ve artk daha ciddi işler icin hazırım. Boynunuz ile ilgili durum nedir? Michael Schumacher: "Sorudan anladığım ve anlamak istediğim şey oldukca acık. Son kez karar vermeden once kendimden emin olmak istedim. Boynumun gelecekte sorun olmayacağını soyleyebilirim." "Yaz aylarında kazanın ardından Ferrari ile yaklaşmaya cok yaklaşmıştım fakat şimdi sağlık anlamında yeterli seviyedeyim. Yapmaya alıştığım her şeyi yapabilirim, bu sorun olmaz. Sorun yaşamadığım makineleri kullanmaya alışkınım." Daha once sahip olduğunuz hıza tekrar sahip olabileceğinizi duşunuyor musunuz ve Lewis Hamilton ile Fernando Alonso gibi pilotlara karşı tekerlek tekerleğe mucadele etmek konusunda hevesli misiniz? Michael Schumacher: "Bu konuda kesinlikle kendime guveniyorum... motorsiklet kazamın ardından ilk kez karting yaptığmda eski hızıma ulaştım. Gercek anlamda bunu kanıtlamam gerekiyor fakat bu cocuklarla tekerlek tekerleğe mucadele etmek etkileyici ve heyecan verici olacak. Beklediğim bu ve dışarıdan destek almak harika bir şey. Yeteneklerim hakkında hicbir şupheleri yok." Ferrari'den ayrılıp Mercedes Benz'e katılmak sizin icin ne ifade ediyor? Michael Schumacher: "Durust olmak gerekirse kolay bir adım değil. Orada calıştığım 14 senenin ardında Ferrari'de cok fazla arkadaşım ve Ferrari gunlerinden cok guzel anılarım var. Geri donuşum konusunda cok ciddi duşunmenin sebebi eski dostlarımın bunu sorması oldu. Bunun yanında Mercedes Benz bana yıllar once F1'e girme şansı vermişti ancak bu asla mumkun olmadı. Son olarak Ross ve Mercedes kombinasyonu birlikte calışmayı mumkun kıldı ve Mercedes'e bir şeyler kazandırabilecek olmaktan dolayı mutluyum." Formula 1'deki başarının ardından olağanustu bir şohrete sahipsin. Gelecek yıl bunları bir kenara koyacak olmaktan dolayı ve insanların daha once yaptıklarını yargılamayacak olmasından dolayı endişelenmiyor musun? Michael Schumacher: "Umarım daha once yaptıklarımla beni yargılarlar, ben bu duşunceyle calışacağım. Mercedes GP bu yıl her iki şampiyonayı da kazanan bir takım. Amacımız yalnızca şampiyonluk icin mucade edebilmek. Daha once gorduğumuz gibi zorlu bir mucadele olacak fakat bunun icin heyecanlıyım." Ailenize F1 planlarınızı sordunuz mu - eşiniz ve cocuklarınıza danıştınız mı? Michael Schumacher: "Acıkcası bu işe girmeden once halletmeniz gereken kişisel durumların olması doğal. Herkes heyecanlandı ve eşim her zaman herkesi mutlu gormek ister. Karşı gelmedi, durumun tadını cıkarmak istedi." Mercedes Benz icin ne kadar sure yarışacaksınız? Michael Schumacher: "Uc yıl olarak konuşuyoruz. Bir kerelik yapılan bir şey değil. Acıkca devamlılığı duşunuyoruz." Formula 1'e donmeniz konusunda verdiğiniz karar etkenler neler oldu? Gecmişte geri donmekle ilgilenmediğinizi soylemiştiniz. Michael Schumacher: "2006 sezonu sonunda enerjim tukenmişti. Biraz zamana ihtiyacım vardı. Geri donmeyi duşunmuyordum ve neler olabileceğini hayal edemiyordum. Pek cok alanda yarıştım ve oldukca eğlendim. Fakat boylesine ozel bir kombinasyon oluştuğunda kendi kendime neden olmasın diye sordum." Tekrar şampiyon olmak konusunda şansınızın ne olduğunu duşunuyorsunuz ve sizce en buyuk rakipleriniz kimler? Michael Schumacher: "Normalde bu yıl zirve icin mucadele etmiş dort takımdan bahsedebilirsiniz. Birisi gelecek yıl yine zirve icin mucadele edecek. Yakın bir mucadele olacak fakat insanlar bana guvenmeli." Formula 1'deki mucadelenin uc yıl oncesine gore daha zor olduğunu duşunuyor musunuz? Michael Schumacher: "Daha yakın olduğu muhtemel. Fakat daha zor mu? Hayır, neden olsun? Her zaman guclu pilotlar olacaktır." Brawn GP simulatorunde calıştınız mı ve yeni jenerasyon F1 araclarından beklentileriniz nedir? Michael Schumacher: "Hayır, henuz simulatorle calışmadım, sahip olduğum kişisel antreman aletlerinin dışında bir calışma olmadı. Araclar oldukca farklı olacak fakat yıllar boyunca oldukca farklı karakterlere sahip araclar gordum ve koşullar ne olursa olsun benim icin en zor tarafı bunlara alışamak oldu." Eğer gelecek yıl icin Mercedes GP'de boş koltuk olmasaydı, başka bir sececek olabilir miydi? McLaren herhangi bir teklifte bulundu mu? Michael Schumacher: "Ciddi anlamda duşunulecek başka takımlar olacağını sanmıyorum, hayır teklifte bulunmadılar." Eğer tekrar yarışlar kazanıp şampiyon olursanız bunun sizin en buyuk başarınız olduğunu duşunur musunuz? Michael Schumacher: "Kesinlikle benzersiz bir deneyim ve başarı olacaktır. Bu nedenle once direksiyonun başına gecelim ve bunu sonra konuşalım." TurkiyeF1.Com Sertuğ Unal
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Michael Schumacher ile soru cevap