Bernie Ecclestone, Michael Schumacher'in donuşunun, 2010 sezonunu ilginc bir hale getireceğini ve sporun inanılmaz bir şekilde ilerleyeceğini duşunuyor. Bazı ureticilerin ayrılması ve 2009'un başındaki politik tartışmalar, sporla ilgili bazı olumsuz goruşleri ortaya cıkarmıştı ama daha sonrasında Schumacher'in Mercedes GP ile donuşu, McLaren'de son iki şampiyon Button ve Hamilton'un yer alması, gelecek sezonun şampiyonasını cok ilgi cekici bir hale getirdi. Ecclestone, Formula 1'in gucunun kanıtlandığını ve 2010'da destansı bir sezon beklediğini soyledi. Ecclestone: "Formula 1'in guclu bri marka olduğunu her zaman soyledim. İşte bu da ispat zamanı. Kendi gucu ile kendisini yukarı taşıyabilir. Ve evet, butun belirtiler, inanılmaz bir sezonu gosteriyor. Taraftarlar bayılacak." "Bana gore (Schumacher'in) geri donmesi Formula 1 icin muhteşem. Ama aynı zamanda bu, Michael icin de iyi bir şey" "Pilotlar uzun seneler yer aldıklarında bazen odaklarını ve motivasyonlarını kaybederler, muhtemelen 2006'da emekli olmasının nedenlerinden biri de buydu. Ama şimdi butun gucunu tekrar topladı ve %100 motivasyon seviyesine ulaştı. Bu da 2010'da bize bir cok heyecanlı yarış imkanı verecek" Formula 1'in CEO'su, Schumacher'in şampiyonluk adayı olduğuna ve onun yeteneğinin, Mercedes'teki gelişim icin kilit unsur olduğuna inanıyor. Schumacher'in yarış kazanıp kazanamayacağı sorulduğunda Ecclestone: "Yarışları kazanmayı bir kenara bırakın, bana gore şampiyonluğu da kazanabilir." "Aracın gelişiminde zorlamak icin muazzam bir değer olacak. Gecmişte hepimiz gorduk; arac mukemmel şartlara ulaşmadıkca asla tatmin olmazdı. Optimum suruşu ve derin teknik anlayışı ile takım icin değerli zamanlar kurtaracaktır." Mercedes GP'de Nico Rosberg'in golgede kalacağı yonundeki iddialara rağmen Ecclestone, genc pilotun tecrubeli olandan aracın gelişimi konusunda cok şey oğreneceğini duşunuyor. Schumacher: "Nico Rosberg, butun bunlardan doğrudan fayda sağlayaklardan biri." Ecclestone ayrıca Schumacher'in donuşunun kendisini şaşırtmadığını da belirtti. Eccletone: "Fiziksl durumu buna izin vermesi durumunda (geri doneceğininden) emindim. Şimdi ise cevabı biliyoruz" TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ecclestone: "İlginc Bir 2010 Sezonu Olacak"