Jorge Lorenzo, 2008'de gecirdiği bir dizi kazanın ardından MotoGP'yi bırakmayı duşunduğunu acıkladı.
İspanyol surucu etkileyici caylak yılı, gecirdiği bir dizi kazanın ardından sezonun ortasında momentumunu yitirmişti. Lorenzo, Cin'deki antrenmanlardaki kazasında iki bileğini de kırdıktan sonra yarışmaya devam etti ama sonrasında, başka duşup kafasındaki yaralanma nedeniyle evi Katalunya'daki yarışı es gecmek zorunda kaldı. İşte bu zamanda Lorenzo, spordan ayrılmayı gozden gecirmiş. Motosprint'e konuşan Lorenzo: "Benim icin sonun geldiğini duşunmuştum." "4. kotu kazanın ardından, Barselona'daki antrenmanlarda olan, neredeyse kafamı kırıyordum. Ağır darbe almıştım ve yaklaşık iki gun boyunca kim olduğumu bile hatırlayamamıştım. Ciddiyim. Ne adımı ne de ne yaptığımı hatırlıyordum. Gercekten ağır bir darbeydi." "Kim olduğumu ve ne yaptığımı idrak ettiğimde yarışmayı bırakma kararı almıştım." "Hayır, bundan daha fazlasını soylemiştim. Demiştim ki : 'bunu yapmaya devam edersem, er veya gec bu şekilde kendimi oldurecektim" Lorenzo, kariyerinde ilk defa o zaman korktuğunu belirtti. Lorenzo: "Bu oyle bir spor ki gercekten kotu şeyler olabiliyor. Bu yuzden bunu duşunmeye yatkın olmamalısınız. Bir pilot oalrak bitmişsinidir. Aslında en azından bir kac gun boyunca kendimin bittiğini duşunmuştum." İspanyol surucu, guvenini tekrar tzaelemek icin bir cok yarışın gectiğini soyledi ve bir kac ay sonra Laguna Seca'daki kazasının kendisini tekrar geriye goturduğunu ekledi. Lorenzo: "Kendimi hissettiğimde ve motora geri donduğumde bu (bırakma) duşunce, birden bire yok oldu. Şukur ki insan aklı bazen cok kısa surede değişiyor. Şuphesiz yarışlara olan yaklaşımımı değiştireceğim konusunda kendi kendime soz vermiştim." "Donington'da antrenmanlarda en yavaşlar arsında olduğumu hatırlıyorum. Ama yarışta, yavaş yavaş yer kazanmaya başlamış, sonunda da 6. bitirmiştim. Ardından Assen'de tekrar 6. oldum, Sachsenring'de ise kaza yaptım ama yağmur nedeniyle pist ıslaktı. Bu yuzden durum kabul edilebilirdi." "Bununla birlikte Laguna Seca'da bir başka duşuş yaşadım. Guvenimi kazanıyordum ki tekrar hepsini kaybettim. Bu yuzden yeniden bir kere daha baştan başlamam gerekti." "Ama o sezon olgunlaştım. Neden hızlı gittiğinizin icin sebepleri oğrendim. Ayrıca ne zaman yavaşlamanın daha iyi olacağını da oğrendim" Lorenzo, kazaların ardından 2008'de tekrar kazanamamasına rağmen Misano'da podyuma caıktı ve şampiyonada da 4. oldu. Lorenzo bu sene ise Yamaha'da takım arkadaşı Rossi ile mucade etti ve 2. oldu.
Kaynak : trf1.net