Uzun suredir dondu-donecek denen 7 dunya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, bugun yapılan acıklama ile spora geri dondu 2010'da 41 yaşında olacak Alman pilotun ismi, Mercedes GP'nin BrawnGP'yi almasından bu yana takımla birlikte anılıyordu. Michael Schumacher, Mercedes GP ile 3 senelik anlaşma imzaladı. Schumacher: "Kasım ayının sonunda Ross, Mercedes ile yarışma şansımla ilgili beni aradığında harika duygular hissettim" "Yarış pistini asla terk etmedim. 2006 sonu itibari ile F1'den yorulmuştum ama uc senelik ayrılığın ardından butun enerjimle geri donuyorum. Motosikletlerle uğraştım ve şimdi bazı ciddi işler icin kendimi hazır hissediyorum." Schumacher, 2006 sezonu son yarışı Brezilya GP sonrasında spora veda etmişti ama İtalyan markada danışmanlık gorevi yanında Ferrari'de zaman zaman testlere katılmıştı. Bu anlaşma oncesinde Ferrari'de gecen sene Massa'nın yaralanıp yarışamayacak duruma gelmesi sonrasında eski takımı ile spora donmeyi de planlamıştı ama boyun ağrıları, onu bu isteğinde engellemişti. Schumacher'in de takıma gelmesi ile Mercedes GP, iki Alman pilot ile 2010 sezonuna giriyor.
TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumacher Resmen Mercedes GP'de..!