Carlos Sainz, Volkswagen’deki takım arkadaşı Nasser Al-Attiyah'ı son etapta geride bırakarak ilk Dakar Rallisi galibiyetine ulaşmış oldu. Al-Attiyah son etapın bir bolumunde en hızlı isim olmasına rağmen son 206 kilometre icerisinde eski Dunya Ralli Şampiyonuna gecildi ve 2 dakika 12 saniye farkla Dakar Rallisini ikinci sırada tamamladı. Gunun ardından Sainz, “Benim icin oldukca onemli bir gundu. İspanya sonunda Dakar’ı kazandı. Oldukca mutluyum. Co-pilotum Lucas’a cıkardığı harika iş icin teşekkur ediyorum. Bana guvenen herkese ve takıma da teşekkurlerimi sunuyorum.” “Herhangi bir sorun yaşamadık. Hızlı ve akıllıca bir Dakar’ı geride bıraktık. Takım arkadaşımla aramda oldukca rekabetci bir mucadele oldu. Bu şekilde olacağını zaten tahmin ediyorduk.” Al-Attiyah da ikinciliği elde etmekten memnun olduğunu cunku bu pozisyonun kendisi icin bir ilk olduğunu soyledi. Dakar Rallisini ucuncu sırada tamamlayan isimse Mark Miller oldu ve boylece Volkswagen 2009 senesindeki gibi yine ilk uc sırayı elde etmiş oldu. Dakar Rallisi Sonucları Pos Driver Car Time/Gap 1. Carlos Sainz VW 47h10m00s 2. Nasser Al-Attiyah VW + 2m12s 3. Mark Miller VW + 32m51s 4. Stephane Peterhansel BMW + 2h17m21s 5. Guerlain Chicherit BMW + 4h02m49s 6. Carlos Sousa Mitsubishi + 4h31m45s 7. Giniel de Villiers VW + 5h10m19s 8. Robby Gordon Hummer + 6h02m24s 9. Orlando Terranova Mitsubishi + 6h04m47s 10. Guilherme Spinelli Mitsubishi + 6h13m41s TRF1.NET