Michael Schumacher, gecen haftaki GP2 aracı ile olan testi sonrasında kendini kokpitten hic ayrı kalmamış gibi hissettiğini soyledi. Formula 1'e geri donem şampiyon pilot, GP2 aracı ile Jerez'de teste cıktı. Bu testte serinin teknik programına destek verdi, aynı zamanda da F1 testlerinin yasaklı olması nedneiyle suruş şansı yakalamış oldu. Kişisel internet sayfasında yazan Schumacher: "Test superdi. İlk iki gun hava handikapı vardı ama ucuncu gunde cok şey yaptık, hatta oluksuz lastiklerle bir yarış simulasyonu bile." "Beklediğimden iyi gecti. Aracın icinde kendi hemen iyi hissettim, hic ayrı kalmamış gibiydim" Schumacher, gecirdiği motosiklet kazasında boynunu incittiği icin gecen sene Ferrari ile spora geri donememişti. Ama Alman pilot, GP2 testinde bunun herhangib ir izinin kalmadığını soyledi. Schumacher: "Kazanın yan etkileri uzun sure once kayboldu. İşte bu yuzden boyun ağrılarımın artık sorun yaratmayacağından eminim. Bir sene onceydi, şimdi gecti" "Aralık ayından bu yana cok dikkatli bir şekilde antrenman yapıyorum; kendimi cok taze ve zinde hissediyorum. Jerez'de aracın icinde kendimi bu kadar iyi hissetmemin nedenlerinden biri de bu" "Ama Formula 1 farklı bir şey. G-kuvveti daha yuksek; tam bir kıyas olmaz. İşte bu yuzden Şubat ayındaki testi sabırsızlıkla bekliyorum. Ondan sonra eski hislerim geri gelecek. Geri donmeyi dort gozle bekliyorum" Testlerin başlamasını bekleyen Alman pilot, yarıştığı son bir kac seneye gore şimdi daha da hevesli olduğunu soyledi. Schumacher: "2006 sonundaki emekliliğim ardından cok mutluydum. Rahatlamıştım, ozgurluk gibiydi." "Bu duygunun keyfini yaşadım. Cunku son iki senede F1, beni cok zorladı. Her zaman cok sevdiğim yarışmak değil, surekli olarak gozlem altında yaşamak. .bu uc sene sessiz kalmak beni gercekten cok iyi hale getirdi." "Bataryalarımın tamamıyla dolu hissi var. Enerjim butunuyle geri dondu. İcimdeki kıpırtıyı ve ne kadar motive olduğumu hissedebiliyorum. Cunku bu rekabetci dort gozle bekliyorum. Butun bunlara başlamak an meselesi." TRF1.NET