Nelson Piquet, istemiş olsa, bu yıl Formula 1'e donebileceğini belirterek, 2010 sezonu icin bir takımdan guclu bir teklif aldığını soyledi. Gectiğimiz sezon sonunda gundeme bomba gibi duşen kasıtlı kaza skandalının baş aktoru Brezilyalı pilot, NASCAR'da yarışmanın yollarını arıyor. Piquet son olarak Toyota Tundra aracıyla test suruşu yapmıştı. NASCAR'a gecişinin Formula 1'e donme şansı olmamasından kaynaklanmadığın vurgulayan Piquet, F1'de siyasetin sporla karışmış olmasından dolayı yarışmak istemediği icin boyle bir karar verdiğini belirtti. "İsteseydim Formula 1'de olabilirdim. Bir takımdan guclu bir teklif aldım" diyen Piquet, "Ancak gectiğimiz sene yaşananlardan dolayı hasta oldum, bunlar beni yıprattı. Ben de kariyerimde yeni bir adım atmaya karar verdim" ifadelerini kullandı. Bircok kişinin, kariyerinde bir gerileme yaşadığını duşunduğunu belirten Piquet, bununl abirlikte kariyer acısından NASCAR'ın F1'den cok daha zorlu olduğunu, kendisinin de bunu goze aldığını kaydetti. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Piquet: 'F1'de kalmak istemedim'