"Schumacher'e Karşı Kaybedecek Bir Şeyim Yok"
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Schumacher'e Karşı Kaybedecek Bir Şeyim Yok"
-
17-10-2019, 16:46:41Nico Rosberg, gelmiş geşmiş en iyi pilota karşı yarışmaktan korkmadığını soyledi. 24 yaşındaki pilot, gecen yaz Brawn ile anlaştığında umduğundan daha fazla bir sezonla karşı karşıya. Alman pilot, Jenson Button'u beklerken yanında 7 dunya şampiyonluğu ile en başarılı F1 pilotu olan Michael Schumacher'i buldu. L'Equipe'ye konuşan Rosberg: “Doğruyu soylemek gerekirse kolay bir durum değil. Brawn ile anlaşma imzaladım ama Mercedes'in satın alması ile ilgili belirsizlikler suruyordu. Bu benim icin onemliydi. Bu yuzden Williams'tan ayrılmıştım. Button'un takım arkadaşı olacağımız duşunuyordum ama sonrasında o McLaren'e gitti ve buna gercekten şaşırmıştım. O zamanda Michael hakkında konuşmalar yoktu" “Motor sporlarında referanslara ihtiyacınız vardır ve bu inanılmaz: yanımda cok iyiye sahibim, daha fazlasını hayal edemezsiniz. Kaybedecek bir şeyim yok. F1'deki referans nokyasına sahibim. Şimdiden sonra 5, veya hatta 15 sene boyunca insanlar Michael Schumacher hakkında konuşacaklar. Ve en onemli şey, aynı donanıma sahip olacağız" Bu noktada Rosberg, kendisinden emin ve konu hakkında Ross Brawn ile goruşmelerinin ayrıntılarını sunuyor. Rosberg: “Schumacher'in, onun arkadaşı olduğunu biliyorum. Durumu acıklığa kavuşturmak ve takımda sıkıntı yaratabilecek şupheleri ortadan kaldırmak onemliydi. Butun zamanların en iyi pilotuna karşı silahlarımı donandım" Rosberg ayrıca Schumacher'in numara değiştirme talebi hakkında da ilk kez konuştu. Genc pilot, batıl inancları olmadığını soyledi. Rosberg: “Amacım Bahreyn'de kazanmak. Kimse artık arac numaraları ile ilgilenmeyecek." Rosberg ayrıca Valensiya'da 1 Şubat'ta yeni aracın tadına ilk bakma şansına sahip olacak. Ardından da Bahreyn oncesinde her iki pilota da eşit zamanla test hakkı tanınacak. Rosberg, aradan uzunca bir sure gecmesine rağmen henuz takım arkadaşı ile konuşmadığını, en son goruşmelerinin 2006 olduğunu soyledi. İkili, Stuttgart'ta yeni aracın resmi tanıtımına kadar da bir araya gelmesi icin bir etkinlik yok Nico'nun olumlu mesajlarına rağmen basın, Nico'nun babası Keke Rosberg'in Schumacher hakkında yaptığı eleştirileri eşeleyecektir. TRF1.NET __________________