Pedro de la Rosa, Salı gunu Sauber'in yaptığı acıklama ile onumuzdeki sezon Formula 1'de yarışmaya geri donecek. 38 yaşındaki İspanyol pilot, yıllarıdır McLaren'de test ve yedek pilot gorevini ustlendi ama 2010'da Hinwil kokenli takım adına yarışacak. Sauber adına de la Rosa ve Kobayashi mucadele edecek. Peter Sauber: "Pedro, ust duzey bir takımda en yuksek teknik seviyede yıllarca calıştı. Takım oalrak onun tecrubelerinden yararlanmayı amaclıyoruz, Kamui icin de aynısı gecerli" "Tecrubeli bir yarışcı ile yeni gelen gecn pilotun kombinasyonu surekli olarak cok verimli olmuştur. 2010'da da bunun hayal kırıklığı yaratmasını beklemiyorum" "Şuphesiz onlara yeterli bir arac sağlamamız da cok onemli olacak. İcimizdeki calışmalar konusunda iyimserim. 2010 aracı uzerine belirsizlikler surecinde de calışmaya devam edebildik." İspanyol pilot en son 2006 sezonunun son yarışı Brezilya'da, Montoya'nın yerine piste cıkmıştı. Pedro de la Rosa: "Takım pilotu olmam icin bana bir başka şansın verileceğine inanıyordum. Test suruşlerinin carpıcı bir şekilde azalmasından bu yana bunun icin calışıyordum." 1993'ten bu yana Formula 1'de sağlam bir damirbaş olan Peter Sauber'in takımıyla gececek sezon icin gercekten heyecanlıyım" TRF1.NET