Son turda ikincilik icin Andrea Dovizioso’yu gectiği Arjantin Grand Prix’sinden mutlu ayrılan Valentino Rossi, “gencmiş gibi surduğunu” soyledi. Yarışta Marc Marquez baskın bir galibiyet alırken, Dovizioso ve Rossi ikincilik icin uzun sure mucadele etmişti. Dovizioso, yarışın buyuk bolumunde ikinciliği elinde tutsa da, Rossi son turda vatandaşı uzerinde baskı kurup gecmeyi başarmıştı. Boylece Rossi, gecen senenin Temmuz ayındaki Sachsenring yarışından beri ilk kez podyuma cıkmış oldu. Rossi, “Kendi adıma ve takımım adına cok mutluyum, cunku uzun zamandır podyuma cıkamıyordum.” “Cok mutluyum, bu sonuca ihtiyacımız vardı. Cuma gununden itibaren cok iyi calıştık. Gencmişim gibi surdum, cok eğlendim.” “Yarış iyiydi, Dovi’den daha hızlı olmayı bekliyordum, ancak arkasında kaldım. Ama ondan iki ya da uc yerde daha hızlıydım.” “Son turda bir hamle yaptım ve iyi bir hamleydi. Dovi, unlu geri karşılık verme atağını yapamadı.” şeklinde konuştu. Dovizioso ikinciliği kaybettiği icin “mutlu değil” Dovizioso, Arjantin’deki asıl hedefi olan podyuma cıktığı icin mutlu olduğunu, ancak ikinciliği kaybetmekten “mutlu olmadığını” soyledi. Dovizioso, “Podyuma cıktığım icin mutluyum, cunku buraya gelirken hedefimiz podyumdu.” “Ancak yarışta lastiklerin calışma şeklinden memnun değildim ve lastikleri yonetmek icin onde kalmalıydım.” “En sonunda Valentino beni gecmeyi başardı. Onun arkasında kalamadım, cunku zorlanıyordum. Belki de bizimki en iyi strateji değildi.” “Ucunculukten mutlu değilim, cunku ikinciydik. Ancak podyuma cıkmaktan memnun olmalıyız.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi, Arjantin’de “Genc Gibi Surmuş”