Charles Leclerc, takımın isteğinin aksine Sebastian Vettel'i, gecme fırsatı yakaladığı anda geride bıraktığını soyledi. Charles Leclerc, pole pozisyonundan başladığı yarışın ilk turunda hem Sebastian Vettel hem de Valtteri Bottas'a gecilmekten kurtulamadı. Sonrasında Bottas'ı gecip ikinciliğe oturan Monacolu pilot, kısa bir sure sonra Vettel'in arkasına geldi. Vettel'in hemen ardına gelen Leclerc'in daha fazla tempoya sahip olduğu goruluyordu ve telsizden: "Cocuklar ben daha hızlıyım." dedi. Muhendisi de Leclerc'e iki tur daha beklemesi gerektiğini soyledi. Ancak Leclerc, fırsat bulduğu ilk anda Vettel'i temiz bir atakla gecerek ilk sıraya yukseldi. Monacolu pilot atağı şoyle anlattı: "Bir sonraki duzlukte atak yapma fırsatım vardı ve atak yaptım." "Takım arkadaşınızla savaşırken durum her zaman icin zordur cunku riskler her seferinde cok yuksektir." "Yarıştan once takım arkadaşınızla olan mucadelenizde dikkatli olmanız konusunda uyarılırsınız. Ama benim fırsatım vardı ve tereddut etmedim."
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Vettel'i Gecme Fırsatım Vardı ve Tereddut Etmedim