Charles Leclerc, motor sorunu ile galibiyeti kaybetmesine rağmen, Ferrari’nin Bahreyn GP’de kendisi icin yaptıklarından gurur duyması gerektiğini soyledi. Monakolu surucu, silindirlerinden birini kaybedip guc kaybı yaşamadan once harika bir galibiyete doğru gidiyordu. Sonuc yuzunden hayal kırıklığına uğramasına rağmen Leclerc, Ferrari’nin, hafta sonu boyunca yaptıklarından utanc duyması icin bir sebebi olmadığını ve motor arızasının tamamen cozuleceğine sonuna kadar inandığını soyledi. Leclerc, “Benim icin unutulmayacak bir hafta sonuydu. Takım bize hafta sonu boyunca harika bir arac verdi. Gurur duymalılar.” “Sorunlar yaşanana kadar yarış boyunca cok gucluyduk. Elbette sonrasında hak ettiğimiz yerde bitiremeyince sadece ben değil, butun bir takım olarak buyuk hayal kırıklığı yaşadık. Ancak yaptıklarımızdan gurur duymalıyız.” “Sorun uzerinde calışacağız ve takımın sorunu bulacağına inancım tam ve gelecekte bunu cozeceklerdir.” dedi. Leclerc, hafta sonundaki olumlu şeylerden birinin, Avustralya’daki sıralama turlarında yaptığı hatalardan sonra, Bahreyn’deki sıralama turları performansı olduğunu soyledi. Genc surucu, “Melbourne’deki sonucumdan memnun değildim. Oldukca fazla hata yapmıştım, ozellikle son bolumde turu bir araya getirememiştim. Burada hata yapmadım. Bu yuzden mutluyum.” “Ayrıca yarışta Melbourne’dekine gore daha iyi bir yaptığımı duşunuyorum. Sonuc olarak mutluyum.” “HÂl geliştirecek ve uzerinde calışılacak cok şey var. Hafta sonlarında her zaman olumsuz şeylere odaklanma eğilimindeyim ve kesinlikle hÂl geliştireceğim şeyler var. Bunun uzerinde calışmayı deneyeceğim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER