Johann Zarco, gecen hafta sonu Termas de Rio Hondo'da yapılan yarışta KTM MotoGP motosikletinde zorlandığını ve yarışın ardından kendisini yorgun hissettiğini soyledi. KTM surucusu Johann Zarco, Katar'ın ardından gectiğimiz hafta sonu yapılan Arjantin yarışında da 15. olurken bu sonucu son turda Maverick Vinales ve Franco Moridelli'nin kazası sonrası yakaladı. Başlangıcta pit limitorunu yanlışlıkla acan Jorge Lorenzo'nun arkasında sıkışıp kalan Zarco, yarış boyunca motosikletle surekli olarak mucadele ettiğini soyledi. Zarco, "Başlangıctan itibaren neredeyse her anlamda zorlanıyordum. Lorenzo'ya ne olduğunu bilmiyorum, onun arkasında oldukca sert fren yapmam gerekiyordu ve sondan ikinci sıraya duştum. Cok fazla yere mal oldu. Pol ve Miguel'e daha yakın olabilirdim." "En azından onlara yakın olabilir ya da KTM suruculeri arasında ilk olursam o zaman bu gercekten memnuniyet verici olur. Fakat bunun cok fazla şey yapmalıyız." "Yarışa başladığımda, ozellikle ilk sekiz turda kendimi iyi hissettim. Ama rakiplerimi gecemedim cunku motosikleti istediğim gibi kontrol edemiyordum." "Sonrasında motosiklet gittikce zorlaşıyordu ve cok fazla enerji harcamalıydım. Yapmak istediğim her şeyi yapamayarak bu tarz yarışlardan ayrılmak zor. Bu beni motosikletle savaşmaya zorluyor ve gercekten cok yoruluyordum. İki kaza nedeniyle 15. sıraya yukseldiğim icin şanslıydım. " Zarco motosikleti istediği gibi yonetemediğini soylerken, temel problemlerin kayma, donuş ve frenleme olduğunu soyledi. "Gecmişte yapmayı oğrendiğim tum şeyleri yapmak istiyorum, fakat yaptığım hicbir şey işe yaramıyor. Sonrasında motosiklet kayıyor, donmuyor ya da zor duruyor. O noktada her şey cok karmaşıklaşıyor." "Bu yuzden uzerinde calışabilecek tek bir şey yok. Yani bu oldukca genel bir his. Gecmişte oğrendiklerimi yapmak istiyorum, fakat yapamıyorum. Her şey cok karmaşık, birden fazla şey uzerinde calışmalıyız, en azından uyum sağlamak icin takımla calışmaya devam ediyorum." "Bazı yeni parcalarımız olacak ve motive kalmaya calışıyorum. Cunku bu beni gelecekte daha guclu yapacak." Zarco, Yamaha'da kendisinin başarısına katkı sağlayan "yumuşak" suruş tarzını bırakmak istemediğini de ekledi. Espargaro'nun verilerinden bir şeyler oğrenip oğrenmediği sorusuna, "Verilerine bakıp bunları analiz edebilirim, ama tabii ki cok farklı." "Şimdilik motosiklette neler yaptığını anlamak adına son derece metodik davranıyorum. Fakat bunu kopyalamak istemiyorum." "Eğer bunu yaparsam, gelecek icin gerekli olan buyuk adımı atmanın anahtarı olmayacak. Puruzsuz ve yumuşak tarzımı koruyup, kaydettiğimiz gelişimi gormek istiyorum." GUNLUK GAZETELER