Renault surucusu Nico Hulkenberg, Bahreyn Grand Prix’sinde takımın iki surucusunun de yarış dışı kalmasından sonra, dayanıklılık sorunlarına takımın hızlı bir cozum bulması gerektiğini soyledi. Hulkenberg ve takım arkadaşı Daniel Ricciardo, Bahreyn Grand Prix’sinde dayanıklılık sorunlarıyla aynı anda yarış dışı kalarak guclu bir sonuc alma şansını kacırmışlardı. Takım patronu Cyril Abiteboul bu sorunların “kabul edilemez” olduğunu soylerken, Hulkenberg Fransız ureticinin suclama yapmaya odaklanmak yerine birlik olmasının onemli olduğunu duşunuyor. Alman surucu, “Kabul etmesi zor bir sonuc. Sadece kendim icin değil, herkes icin boyle. Bu, F1’in bir takım sporu olduğunu anladığınız zamanlardan biri.” “Viry’de ki motor departmanındaki cocuklar ve herkes harap olmuş ve moralsiz durumda. Onları suclamanın bir anlamı yok. Birlik icinde calışmamız ve birbirimize yardım etmemiz lazım.” dedi. Hızlı ama dayanıksız bir aracın mı, yoksa yavaş ama dayanıklı bir aracın mı sorunlarını cozmenin daha kolay olduğu sorulduğunda Hulkenberg, “Bilmiyorum, durust olmak gerekirse hangisinin sorunları daha kolay hallediliyorsa o.” “Gecmişte de sorunlar yaşadık, bu yuzden bunları hızlı bir şekilde aşmamız gerekiyor. Ancak bunun icin bir cevabım yok.” dedi. Hulkenberg, yarış dışı kalmasına rağmen, 17. başlayıp orta grubun en ustunde bitireceği gibi gozuken yarıştaki hızıyla cesaretlendiğini soyledi. “Her zaman grubun icindeymiş gibi hissettim. Orta grupla beraberiz. Belki Haas bazen daha guclu olabilir, ancak cok yakınız.” “Muhtemelen pistten piste değişecek ama onlardan hicbir zaman uzak olmadığımızı duşunuyorum. HÂl yakın olduğumuzu duşunuyorum.” “McLaren ve Alfa’nın cok da uzak olmadığını goruyoruz. Kucuk şeyler fark yaratıyor. Kesinlikle iyi bir pozisyondayız, ancak yerimizi korumak icin gelişmeye devam etmeliyiz.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Takım Dayanıklılık Sorunlarına Hızlı Bir Cozum Bulmalı