Bahreyn'de gercekleştirilen sezon ici testinin ikinci gununde Mercedes pilotu George Russell zirvede yer aldı. Sabah bolumunde Ferrari pilotu Sebastian Vettel en hızlı isim olmayı başarmıştı ancak Mercedes surucusu George Russell, oğleden sonra liderliği Alman pilottan devraldı. Oğleden sonra Pirelli lastik testi icin McLaren MCL34'un direksiyonuna Fernando Alonso gecerken, Haas'ta Romain Grosjean ve Racing Point'te Sergio Perez suruş yaptı. Dun Williams direksiyonuna gecen Russell, caylak statusunde olduğu icin Mercedes tarafından tercih edildi ve carşamba gunu boyunca Mercedes W10'u surdu. Son saatte derecesini geliştiren ve 1:29.029 yapan Russell, boylelikle iki gunluk testin en hızlı ismi oldu. Racing Point'ten Sergio Perez, oğleden sonra direksiyona gecti ve 0.095 saniye geride ikinci oldu. Sebastian Vettel sabah bolumunde Ferrari ile en hızlı isim olurken, oğleden sonra derecesini geliştirmedi ve 1:29.319'la gunu ucuncu sırada kapattı. Alman pilot gun boyunca 100'den fazla tur atan yedi surucuden biriydi cunku takımlar, salı gunu yağan yağmurdan oturu verimli bir test yapamadılar. Bu yuzden de tum takımlar carşamba gunu daha iyi şartlarda daha fazla tur attılar. Gun boyunca en cok tur atan isim 143 turla Alex Albon olurken, Red Bull F1'in genc surucusu Dan Ticktum toplamda 134 tur atmayı başardı. Ticktum, Red Bull RB15'le gununde lider Russell'ın 1.8 saniye gerisinde kaldı. Red Bull test boyunca farklı ayar calışmaları yaptı ve hafta sonu boyunca neyin yanlış gittiğini bulmaya calıştı. Ticktum'un tur sayısı, 2018 Avrupa Formula 3 Şampiyonası'ndaki rakibi Mick Schumacher'in iki katıydı. Yedi kez F1 dunya şampiyonu Michael'ın oğlu, Ferrari ile salı gunu piste cıkarken, carşamba gunu Alfa Romeo'yu surdu ve sadece 70 tur attı. Buna karşılık Schumacher'in en iyi derecesi 1:29.998'di ve seansı altıncı bitirdi. Daniil Kvyat, Pirelli'nin lastik testi kapsamında 2020 prototip lastikleriyle beşinci en iyi dereceyi yaptı. Fernando Alonso ise yine Pirelli lastikleriyle 69 tur attı ve gunu 1:31.006 ile 11. sırada tamamladı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Bahreyn Testleri 2. Gun: Russell ve Mercedes Testi Zirvede Tamamladı