Daniel Ticktum, Red Bull ile sorunsuz gecen Bahreyn testinden oturu mutlu olduğunu soyledi. Daniel Ticktum, Red Bull ile cıktığı ilk Formula 1 testinde 1:30.856 yaparak dokuzuncu en hızlı isim olmayı başardı. Gun boyunca 134 tur atan İngiliz pilot, olaylardan uzak durarak takımı icin değerli veriler topladı. Bu yıl Super Formula'da yarışacak olan genc pilot, "Modern Formula 1 araclarını ilk kez surdum ve gercekten cok şey oğrendim. Benim icin cok buyuk bir adım, Super Formula'dan bile buyuk bir adım. Kendi acımdan en buyuk şey tum prosedurleri oğrenmek oldu cunku alt kategorilerde bunlar uzerinde calışamıyorsunuz. Direksiyon simidinde yeni şeyler var. Başlangıc biraz zordu ama sanırım cabuk alıştım, iyi gectiğini soyleyebilirim." "Fiziksel anlamda durumum iyi. Ocak ayından bu yana gercekten cok fazla hazırlık yaptım. Boynum acısından durum kotu değildi." "Bugun takım icin iyi veriler topladığımızı duşunuyorum. zaten boyle gunlerin en onemli kısmı bu. Son denememde kucuk bir sorun yaşadım, bundan oturu de yaklaşık 0.7 ya da daha fazlasını kaybettim. Bu konuda biraz kızgınım fakat bugunun konusu bu değil. Bu temelde veri toplamakla ilgiliydi ve bu acıdan durum iyiydi." "Bugun uzun suruşler yaptık, neler yaptığımız hakkında cok fazla ayrıntı veremem ama lastiklerin nasıl calıştığını anlama konusunda iyi bir fırsat oldu." "Testte benim icin kotu olan herhangi bir şey yoktu, hepsi cok olumluydu. Belki tek şey aracların ağırlığı olabilir. Cunku Super Formula'dan daha ağırlar. Bunu duşuk hızlı virajlarda fark edebiliyorsunuz. Bunun dışında her şey cok daha iyi." "Ayrıca aracın etrafında 20 kişi olması cok farklı. Bu kesinlikle buyuk bir sorumluluk. Omuzlarınızda cok fazla yuk var. Sadece kendimiz icin değil, muhendislerimiz, mekanikerlerimiz yani tum takım icin iyi bir iş yapmanız gerekiyor. Bu da baskıyı arttırıyor. Ama kendimi bunun icin iyi hazırladım." "Umarım Barcelona'da yine piste cıkarım Bugun iyi bir iş yapmış olmayı umuyorum!" GUNLUK GAZETELER