Carlos Sainz, Fernando Alonso ve Lando Norris, Bahreyn testinin takım icin olumlu gectiğini duşunuyor. Carlos Sainz ve Fernando Alonso, Pirelli lastik testi kapsamında sırasıyla 60 ve 69 tur atarken, Lando Norris test aracıyla 72 tur attı. Ayrıca Sainz, gunun sonunda Norris yerine test aracına gecip 21 tur attı. Sainz, "Colde herhangi bir yağmurun yağmaması, bugun normal bir test gunu yapıp, bunun tadını cıkarabileceğimiz anlamına geliyordu. Sabah Pirelli'nin lastik hamurlarını test ettim ve iyi bir programı geride bıraktım. Sonrasında McLaren'ın test aracına gectim ve yağmur yuzunden dun tamamlayamadığım turların bir kısmını attım." "Genel anlamda bizim icin hem uretken hem de olumlu bir test oldu. Fabrikada analiz edebileceğimiz değerli veriler toplamayı başardık. Şimdi birkac gun bataryalarımızı dolduracağız ve onumuzdeki hafta Cin Grand Prix'siyle geri doneceğiz." dedi. Lando Norris ise, "Olumlu bir testti. Carlos ve Fernando'yla cok fazla veri topladık. Umarım geride kalan iki gun boyunca oğrendiklerimizi iyi şekilde kullanabilir ve onumuzdeki yarışlarda performansımızı en ust seviyeye cıkarabiliriz." dedi. Son olarak Fernando Alonso, "Son iki gun icinde tekrar araca gecmek oldukca olumluydu. Umarım her iki gunde yaklaşık 70 tur attıktan sonra hem Pirelli'ye hem de takıma yardımcı olmuşumdur. Formula 1 aracını surmek ve hem aracın hem de lastiklerin gelişimini deneyimlemek her zaman guzeldir. Yani her şey olumluydu. Ben de mutluyum." dedi. Son olarak Gil de Ferran, "Oldukca verimli bir gundu. Bu kez planladığımız her şeyi pek fazla sorun yaşamadan tamamladık. Toplamda 222 tur attık. Umarım son iki gunde oğrendiklerimiz, gelişmemize yardımcı olur. Genel anlamda Bahreyn bizim icin cok iyiydi." dedi. GUNLUK GAZETELER