Lewis Hamilton, Avustralya GP'deki guclu performansına rağmen takım arkadaşı Valtteri Bottas'ın yaklaşımında herhangi bir değişiklik olmadığını duşunuyor. Valtteri Bottas, Melbourne'e guclu başladı ve ikinci sıradan kalktığı yarışın ilk metrelerinde Lewis Hamilton'ı gecip zafere ulaşmayı başardı. Bottas, bu yıl farklı bir zihniyete sahip olduğunu soyluyordu ancak Hamilton bunun boyle olduğunu duşunmuyor. Bottas'ın oncekinden daha motive olup olmadığı sorusuna Hamilton, "Sanmıyorum, o her yıl motive." "Onunla calışıyorum ve bu Gecen yıl calıştığımla aynı adam. Doğrusu, benim icin -bu yıl- sakallı olması dışında bir fark yok. Sanırım zaman gosterecek. Zaten şimdiye kadar zayıf birisi olduğunu duşunmuyordum. Onu hep guclu bir karakter olarak gordum." yanıtını verdi. Hamilton, takım arkadaşının guclu performansının kendi motivasyonunu da etkilemeyeceğini soyledi. "Pek etkilemeyecek, aslında herhangi bir şeyi değiştirmeyecek. Gecen yıl zaten cok gucluydu, onun icin iyi bir ikincilik oldu. Pek cok talihsizlik yaşadı. Pek cok kez hayal kırıklığı yaşadı... İlk yarış onun icin harikaydı. Şimdi onun daha iyi yarışlarını gormek icin sabırsızlanıyorum." İlginc şekilde Bottas, perşembe gunu bu yıl daha farklı bir yaklaşıma sahip olduğunu soyledi. "Bu sene icin zihniyetimin değiştiğini soyleyebilirim. Kış boyunca yaptığım hazırlıklarda hissettiklerim, duşuncelerim değişti. Bunu ayrıntılı olarak acıklaması oldukca zor, ancak onceki yıllara gore farklı hissediyorum.” “Avustralya’daki performansımın sebebi sakalım olmalı! Şaka bir yana, durust olmak gerekirse, yarıştan sonra bunun en iyi yarışlarımdan biri olduğunu, hatta en iyi yarışım olduğunu hissettim." "Elbette startta liderliğe yukselmek kilit bir rol oynadı, ancak o andan sonra hic hata yapmadım ve her şey kontrol altındaydı.” “En iyi şekilde performans gosterdiğinizi hissetmek guzel bir duygu. Guzeldi. İvmeyi korumak ve yakında bu duyguyu tekrar hissetmek istiyorum.” GUNLUK GAZETELER