Claire Williams, başarılı gecen sezonların ardından takım yapısında değişiklikler yaptıklarını fakat bunların zarardan başka bir şey getirmediğini soyledi. Williams turbo hibrit motorlar donemine fırtına gibi başlamış ve hem 2014 hem de 2015'te şampiyona ucuncusu olmuştu. Ancak sezonlar ilerledikce geriye doğru duşmeye başladılar ve 2018'de şampiyona sonuncusu oldular. Bu yıl liderlerden yaklaşık 3-4 saniye daha yavaş bir arac ureten Williams'ın bu performansı hayal kırıklığı yaratırken, Paddy Lowe ile yollar ayrıldı. Claire Williams, şu anda yaşadıkları sorunların daha da ileriye gitmek icin yaptıkları değişikliklerden kaynaklandığını kabul etti. "Başarılı gecen sezonların ardından elde ettiğimiz sonucları korumak ve hatta daha da ilerletmek adına ic yapıda bazı değişiklikler yaptık. Fakat sonunda bunun bir hata olduğunu gorduk. Evet, bu benim kararımdı ve sucumu kabul ediyorum." "İnanın bana başımızı kuma gommuyoruz. Tam olarak nerede olduğumuzu ve kazanmak icin neye ihtiyac duyduğumuzu biliyoruz. Fakat bildiğiniz gibi bu uzun bir surec." "Mumkun olduğunca cok parcayı, bağımsız olarak uretmeye calışıyoruz ve şu anda bizim icin calışan 620 kişi var." "Şu karşı karşıya olduğumuz gorev, kulturumuzu korurken geleceğin Williams'ını oluşturmak." Williams, Paddy Lowe hakkında konuşmaktan kacındı. "Şu anda bu soruya yanıt vermeyi istemiyorum. Paddy ve gorevi hakkında konuşmak benim icin gercekten zor." "Şimdi -onun yerini alan- muhendislere gercekten guveniyorum ve doğru yonde ilerlediğimize inanıyoruz." "Patrick Head danışman olarak takıma dondu ve muhendislerimizi boylesine zor bir donemde destekledi." "Cok tecrubeli ve tum muhendislerimiz onun karakterini dinleyecek. Onun tavsiyeleri bizim icin oldukca değerli olacak." Williams'ın yaşadığı sorunlardan birisinin şirkete ait Williams Advanced Engineering'in gelirlerindeki azalma gibi gorunuyor. "2010 yılında yarış takımını finansal anlamda desteklemek icin kuruldu. Fakat şu anda takımın finansmanına gercekten cok az miktarda katkıda bulunuyor. Finansmanımız buyuk oranda, hatta tamamen sponsorlara ve F1 gelirlerine bağlı." Williams yine de pes etmiyor. "42 yıldır yarışıyoruz cunku yarışmak bizim tutkumuz. Evet, şu anda gridin en gerisindeyiz, ama hak ettiğimiz pozisyonlara geri doneceğimize inanıyorum. Bu sadece zamanla ilgili bir konu. Zaten bundan emin olmasam bugun burada sizinle oturup konuşuyor olmazdım." GUNLUK GAZETELER