Mick Schumacher, bu hafta ilk Formula 1 testinde gosterdiği performansı beklemediğini kabul ederken, Ferrari ve Alfa Romeo ile gelişmenin oldukca kolay olduğunu soyledi. Yedi kez F1 dunya şampiyonu Michael'ın oğlu Mick, salı gunu Ferrari ile suruş yaparken carşamba gunu Alfa Romeo direksiyonuna gecti ve iki gunde iki başarılı test yapmış oldu. Son Formula 3 şampiyonu ve Formula 2 caylağı, Ferrari ile en hızlı ikinci zamanı yaparken, Alfa Romeo ile en hızlı altıncı isimdi ve her iki aracta da benzer tur dereceleri yaptı. Motorsport.com'a konuşan Schumacher, bu performansı test oncesi bekleyip beklemediği sorusuna, "Doğruyu soylemek gerekirse bunu beklemiyordum. Gercekten cok eğlendim cunku takımla calışmak kolaydı. Her iki takım da bana karşı cok acıktı ve bana bilmem gereken noktaları oğretmekte cok iyi oldular. Gun boyunca gelişmeyi ve limitleri bulmayı başardım." "Ferrari ve Alfa Romeo ile yaptığımız testler cok farklı koşullarda yapıldı. İki gunu karşılaştırmak zor fakat iyi bir iş yaptık ve bu acıdan mutlu olabiliriz." "Bence her iki gun de harikaydı. Cok eğlendim, her iki takımda da harika vakit gecirdim. Her iki takımda da bana rehberlik edebilecek cok iyi profesyoneller vardı. Gun boyunca limitlere yaklaşırken kendimi geliştirmeyi surdurdum." "Elbette iki takım arasındaki duygu biraz farklı ama her iki takımda calışmaktan ve arac kullanmaktan oldukca mutlu oldum." "Salı gunu iyi olmadığım ya da gelişebileceğim hissine kapıldığım tum noktalara odaklandım ve iyi gitti." Bahreyn'de kariyerinin ilk Formula 2 yarışına katılan Schumacher, cumartesi gunku yarışta sekizinci olurken, pazar gunu pole'den başladığı yarışta altıncı oldu. Schumacher'in bir sonraki F1 fırsatının ne zaman geleceğini bilinmiyor. Fakat bir sonraki yarışı Azerbaycan'daki F2 yarışı olacak. Schumacher, "Bu noktadan sonra neler olacağını bilmiyorum. Tekrar Formula 2'de yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Baku cok ozel bir pist ve ilk kez oraya gideceğim. Simulatorde Prema ile cok fazla calışma yapacağım ve bunun icin hazırlanacağım. Burada oğrendiklerimi kullanmaya calışacağım. Artık Formula 2 yarışı icin sabırsızlanıyorum." dedi. GUNLUK GAZETELER