Jorge Lorenzo'nun Honda MotoGP takımındaki başlangıcı ve oğrenme sureci, Marc Marquez'e gore Japon ureticinin beklediğinden daha zor gidiyor. Lorenzo, gecen ay Katar'da Repsol Honda ile cıktığı ilk yarışta 13. olurken, gecen hafta sonu Termas de Rio Hondo'da yapılan yarışı 12. sırada noktaladı. İspanyol surucu, Katar'da gecirdiği kazanın etkisinden oturu zorluk cekerken, sezona yaptığı zorlu başlangıc, Ducati ile 2017-2018 yıllarındaki -yavaş- başlangıcına oldukca benziyor. Estrella Galicia'nın Sao Paulo'daki basın toplantısında konuşan Arjantin GP'nin galibi Marquez, Honda'nın Lorenzo'dan boylesine zor bir başlangıc beklemediğini soyledi. Lorenzo'nun liderlik mucadelesine katılmasının ne kadar zaman alacağı sorusuna Marquez, "Bilemiyorum." "Doğuyu soylemek gerekirse Jorge cok tuhaf bir surucu. Gercekten cok titiz ve her zaman ayrıntıları derinlemesine inceliyor. Her şeyin doğru yerde olmasından hoşlanıyor ve bu olduğunda cok hızlı oluyor." "Zaten hızlı olduğunu kanıtlamış bir pilot ve tum pistlerde iyi olursa o zaman zor olacak. Fakat daha hızlı olacağına eminim. Peki bu ne zaman olacak? Bunu gercekten bilmiyorum. Fiziksel anlamda şimdi oldukca guclu olduğunu duşunuyorum. Motosikletin %100'unu kullanmak icin fiziksel anlamda %100 olmanıza gerek yok." "Yine de oğrenme surecinin Honda'nın beklediğinden daha zor olduğunu soyleyebilirim." yanıtını verdi.. Takım patronu Alberto Puig, Lorenzo'nun motosiklete alıştığı zaman en iyisini yapacağından emin. "Jorge ile Arjantin'deki planımız iyi bir başlangıc yapmak ve sonrasında guclu puanlar icin ilk turları kullanıp, tempo yakalamaya calışmaktı. Ama bir sorun yaşadı ve bu onun yarışını berbat etti." "Jorge'nin acısından bakarsak, sezonun ilk bolumunun -kendisi icin- kolay olmayacağını biliyoruz. Fakat bu motosiklete alıştığı zaman ust sıralar icin tekrar mucadele etmesini umuyoruz ve bekliyoruz." GUNLUK GAZETELER