Fernando Alonso, Charles Leclerc'in yarışı kaybetmesinden oturu uzgun olduğunu ama en azından podyuma cıktığı icin sevindiğini soyledi. Charles Leclerc, pole pozisyonundan başladığı yarışta zafere gidecek gibiydi ancak guc unitesindeki enjektor problemi yuzunden ucuncu sırada finiş gordu. Monacolu surucu sorun yaşadığı esnada Fernando Alonso'nun uzgun yuz ifadesi gozlerden kacmazken, AS gazetesine verdiği demecte genc surucunun performansı hakkında konuştu. "Leclerc'in sorunu sinir bozucuydu. Cunku pole pozisyonundan başladığı bir yarıştı, baskın bir performans gosteriyordu. Bu gercekten surucu icin uzucu bir şey. Aynı zamanda F1'deki ilk zaferiydi. Sonunda podyumu korudu ve bir şeyler kutlamayı başardı. En azından onun icin mutlu oldum. Benim icin surpriz bir sonuc değil, cunku hızlı bir surucu gecen yıl zaten iyiydi. Gecmişte GP3 ve GP2'yi kazandı." Alonso, McLaren'ın guclu performansına şaşırmadığını cunku gecen yılın ikinci yarısında tamamen 2019'a hazırlandıklarını soyledi. "Boyle olması normal. Bu yuzden gecen sezonu, haziran ayından itibaren feda ettik. Tam olarak geliştirmemiz gereken yerleri biliyorduk." "Ucuncu bolumde olmak ve puan almak elbette iyi, ama -performansı gorsem de- bu yıl yarışmak istemiyorum." "Carlos Sainz, Abu Dhabi'den once birkac yarış kazanırsa belki o zaman evet." Yaz aylarında Formula E'nin kendisi bir secenek olup olmadığı sorusuna Alonso, "Şimdilik hayır. Yaz aylarında 2020 icin sahip olduğum olanaklara bakacağım. Eğlenmek ve ilgi cekebilecek prestijli yarışlara katılmak istiyorum. Pek cok yarış ve kategori var." yanıtını verdi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso, Leclerc İcin Hem Uzulmuş Hem de Mutlu Olmuş