Fernando Alonso, Formula 1 sonrasında yarıştığı serilerde sadece eğlenmek icin mucadele etmediğini, aksine yeni araclar denemenin "eşsiz" deneyiminin kendisini bunu yapmaya ittiğini soyledi. F1'in cifte dunya şampiyonu Fernando Alonso, gecen yıl tam sezon seride mucadele ederken, aynı zamanda WEC'te Toyota adına yarıştı ve Le Mans 24 Saat'i kazandı. Ayrıca bu yıl Daytona 24 Saat'in yanı sıra Sebring Dunya Dayanıklılık Şampiyonası galibiyetlerini de kazandı. Gelecek ay yapılacak Indianapolis 500 yarışında mucadele edecek olan Alonso, gectiğimiz hafta Toyota'nın Dakar aracıyla test suruşu yaptı. Daha once ralli yapmayı reddetmesine rağmen Alonso, mumkun olan en iyi fırsatları değerlendireceğini ve "asfalt yarışları dışında başka şeyler" yapabileceğini dile getirdi. Bahreyn'de McLaren'ın 2019 F1 aracını test etmesinin ardından konuşan Alonso, "Bu muhtemelen sporda benzeri olmayan bir şey ve mucadeleleri bunun icin istiyorum." "Bu eğlenmek icin değil. Bazen bir şeyleri test ettiğim zaman 'Eğlendiğin icin cok mutluyuz, ama lutfen Formula 1'e geri don' gibi, 'lutfen gercek işine geri don' tarzı şeyler okuyorum. Ama ben sadece eğlenmiyorum." "Bu tarz araclardan birisini denediğim zaman herhangi bir fikrim olmuyor. Bana bunun nasıl yapıldığını soylemeleri gerekiyor. Ralli tarzı aynı anda tam gaz ve fren gibi, sıfırdan oğrenmeniz gereken şeyler var." "Denediğim her mucadelenin arkasında ortaya koyduğum cok fazla efor ve calışma var." "Bunu sadece eğlenmek icin yapmıyorum. Zorluğu icin, meydan okuması icin ve umuyorum ki bir surucu olarak daha iyi hale gelmek icin yapıyorum." dedi. Alonso, F1'den sonra pek cok farklı şeyi deneme arzusunun "dunyanın en iyi surucusu olmak" hedefinin bir parcası olduğunu da dile getirdi. F1'deki son yıllarda rekabetci bir aracla yarışamayan Alonso, "Herkes kendisinin en iyisi olduğunu duşunuyor. Fakat sezonda ya doğru pakete sahip olup bunu gosterirsiniz, ya da kanıtlayamazsınız." dedi. Rekabetci şekilde yarışmaya devam etmesi icin kac yılı kaldığı sorusuna yanıt veren Alonso, birisinin "kendisinden daha iyi" olduğunu duşununceye kadar devam edeceğini dile getirdi. "Bunu yapmaya devam edecek guce sahip olduğum surece, kendimi rekabetci hissettiğim surece bunu yapacağım." "Belki bir gun Formula 1 aracına gecerim ve aynı aracta benden daha hızlı bir pilot olur. Veya başka bir araca binerim ve birisi aynı aractan benden daha hızlıdır. Bildiğim kadarıyla şimdiye kadar bu hic olmadı. Bu yuzden yarışmaya devam edeceğim." GUNLUK GAZETELER