Fabrika Ducati MotoGP surucusu Danilo Petrucci, kendisini duzenli olarak bir podyum tehdidi olarak gostermesi icin yarışları daha iyi yonetmeyi oğrenmesi gerektiğini soyledi. Petrucci, Arjantin’de inişli cıkışlı bir performans gostermiş, cuma gunu Ducati kariyerinin en kotu gununu gecirdiğini soyledikten sonra sıralama turlarını onuncu tamamladıktan sonra yarışta altıncı olmuştu. Petrucci, Termas de Rio Hondo pistinin duzeninin, ağırlığını arka lastiğe daha fazla yuk binmesiyle dezavantajlı hissettiğini soyledi, ancak kendisini daha hızlandırması gerektiğini de kabul etti. Petrucci, “Lastiği harcamayan bir suruş tarzı bulmaya calışıyorum.” “Ancak bazı durumlarda, burada uzun virajlardaki gibi, kayan bir motosiklete daha fazla ağırlık vermek, daha fazla lastik tuketmeme sebep oluyor. Bu yuzden bunu diğer alanlarda telafi etmeliyim.” “Bazen bu bir avantaj oluyor, cunku motosikleti daha fazla ağırlıkla daha iyi duzleştirebiliyorum. Ancak motosiklet eğilmiş haldeyken gaza cok dikkat etmem gerekiyor.” “Bu, Arjantin’de cokca başıma geldi. Diğer suruculer beni altıncı viraj cıkışından yedinci viraja kadar olan mesafede gecip durdular. Cunku lastiği korumalıydım. Ancak bu, lastiği korumak icin yeterli olmadı.” “Dorduncu olmayı tercih ederdim ancak onuncu başlamıştım. Daha fazlasını yapmak istiyorum, ancak bunu yapmak icin yarış yonetimimi geliştirmek zorundayım.” “Onumdeki suruculerin bircok dunya şampiyonluğu ve galibiyeti var, benim henuz yok. Onlarla savaşmak ve onları zorlamak cok zor.” “Zorlanıyorlar gibi gorunseler bile, her zaman fark yaratıyorlar ancak ben bunu gosteremedim cunku hep geriden gelmek zorunda kaldım.” “Austin cok zor bir pist, cunku F1 tarzı dar virajlara sahip ve cukurlarla dolu. Ozellikle pistin ilk bolumundeki cukurlar cok rahatsızlık verici.” “Fazla yol tutuş yok ve orası cok sıcak. Ne yazık ki Marquez gibi suruculer dışında kimsenin favorileri arasında değil.” “Ancak ilk beşte kalmak icin gecen haftaki gibi cok calışmalıyız.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Petrucci: Yarışları Daha İyi Yonetmeyi Oğrenmeliyim