Gecen gun televizyon izliyordum,televizyonda rastgele dolaşırken,bir yemek yapma prgramına rastladım.Ramazan ayındayız,bu yuzden programın adıda Ramazan ve Oruc ile ilgiliydi.Benim asıl dikkatimi ceken şey ise orrada yemek tzarifi veren teyzenin gulerek azgın azgın,ağzıma iki lokma lokum attım demesi,ve onun yanındaki program sunucusunun gulerek bir şey olmaz demesi......

Az onceki durum durumumuzun ne kadar vahim lduğu ile ilgii olarak sadece bir ornekti.Dunya Muslumanları arasında boyle olaylar yaşanmaya devam ediyor,hatta durum gitgidekotuye gidiyor.İslamın İmandan sonraki en temel kaidesi olan Namaz kılmak,artık manyaklık,Sabır ve sakinleşme ayı olan Ramazan artık bir işkence ayı olabiliyor.Hatta adam oruc tutuyor ancak bu orucun nedenini bile vermiyor.Daha bu meseleyle ilgili yazacak cok şey var,ancak ben kısa keseceğim,İslamın en temel kaidesi olan La İlahe İllallah'tan dem vuracağım....Aranızda 'Arkadaşım,Musluman olmak ile Mumin olmak arasında fark vardır' diyenler olabilir,şayet ben boyle bir tartışmaya birkac ay once gene bu forumda tanık olmuştum.Hepimizin bildiği gibi İslamın temel kaidesi La İlahe İllallah'tır.Bu kelimenin anlamı ise Allahtan başka İla yoktur demektir,İlahın anlamı ise yaratıcı demektir.Şimdi 'eee biz bunları biliyoz zaten'dediğiniz duyar gibiyim.Benim burada bahsetmek istediğim İlah kelimesinin diğer anlamları,bunlar ise şunlardır:

Kendisine kulluk yapılacak olan
Kendinden yardım istenecek olan
Rızası gozetilecek olan
Hak ve adaleti tanzim edici olan

Bana gore İslamı diğer dinlerden ayıran temel nokta burada yatar,diğer pek cok dinden İslamdan ayıran nokta buradadır.Diğer dinler genel olarak bir inanc sistemidir,insanın yapması gerekenlere cok iddiaları bir bicimde yaklaşmazlar,ancak İslam dini bir inanc dininden cok daha farklıdır,bu din sadece inanmakla bizi serbest bırakmaz,Allah'a her yonumuzle bağlanmamızı ister,onun isteklerimizi kabul etmemizi ister.Allaha sadece inanıp dediklerini yapmamak,oğretmenimize inanıp onun odevini yapmamayı,dersi dinlememeye benzer.Biz icimizden inandığımız halde ben şu tanrının varlığına inanıyorum dersek dinden cıkmış oluruz.Aynı şekilde bu yuce kelimeye ters duşmek şeklinde her şey ulkemin kanunları icin,ben bunun icin calışırım dersek,veyahut yaşamamın anlamı falan sanatcı icin dersek,hatta belki her şey vatan icin bile dersek bunun vebalinin buyukluğunu biz bilemeyiz.Hatta masum şekilde mutlu olmak icin calışıyorum dersek bile bunun vebali cok buyuk olabilir.Bunları bilmeyenlere soyluyorum:Lutfen kendinize gelin artık