Eski Ferrari başkanı Ceserio Fiorio'ya gore Mattia Binotto, Charles Leclerc'in henuz ikinci yarışta Sebastian Vettel'le mucadele edecek seviyeye gelebileceğini duşunmedi. Ferrari, sezon başında Sebastian Vettel'in "belli durumlarda" oncelikli olacağını soylemiş ve bu acıklamanın ardından Charles Leclerc'in "2 numara" olacağı duşunulmuştu. Ancak Monacolu surucu henuz ikinci yarışta Vettel'i hem sıralama turlarında hem de yarışta mağlup etmeyi başardı. Genc surucunun bu performansı tum F1 dunyasını şaşırttı ve takımın birinci/ikinci pilot konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu haline geldi. Daha once Ferrari'nin başındaki isim olan Cesare Fiorio, Mattia Binotto'ya pilotlarını birinci veya ikinci pilot olarak isimlendirmeme tavsiyesinde bulundu. "Doğrusu Charles Leclerc'in Vettel icin en başından itibaren buyuk bir sorun olacağını duşunuyordum. Beklentim bu yondeydi." "Binotto hızlı bir arac yapmayı bilen gercekten cok iyi bir muhendis. Ama muhtemelen Leclerc'in hemen rekabetci olmasını beklemiyordu. Bu onun icin de soruna yol acacak." "Eğer bir karar vermek zorunda olsaydım, onları birinci ve ikinci pilot olarak isimlendirmezdim. Onları yarışmakta serbest bırakırdım. Tıpkı rekabetci olan fakat birbirleriyle hicbir problem yaşamayan Prost ve Mansell'la yaptığım gibi." Fiorio, Ferrari'nin Vettel uzerindeki baskıyı hafifletmesi gerektiğini soyledi. "Sebastian baskı altındayken cok fazla hata yapıyor. Ferrari onun uzerindeki baskıyı biraz hafifletmek zorunda kalacak. Fakat Mercedes'le cok yakın bir savaşa girmek kolay değil. Elbette uzun vadede guvenilmesi gereken kişi Leclerc." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Fiorio: Binotto, Leclerc'in Bu Kadar Cok Hızlanacağını Kestiremedi