Monako'da bugun yapılan Motor Sporları İş Forumu'nun acılışında yapılan konuşmalarda, Formula 1'in, televizyon dahil, geleneksel medya organlarına yoğunlaşmaktan cok, internet ve diğer yeni medya platformlarını kullanması gerektiği dile getirildi. Honda, BMW, Toyota ve muhtemelen Renault'nun da ayrılmasından sonra sporun, bircok sektorde olduğu gibi kendini, değişen modern medyaya daha iyi hazırlaması ve adapte olması gerektiği belirtildi. Yeni medya fikrinin onde gelen savunucularından biri olan ve Renault takımını satın almak isteyen işadamı Gerard Lopez, Formula 1'in neler olduğu konusunda kendisine gelmek zorunda olduğunu ifade etti. Lopez, "Takımlar bu sporu, izleyicilere daha yakın hale getirebilirler. F1 ve etki alanı değişime mecbur kalacak. Bircok yayıncıyla yapılan sozleşmeler 15, 20, 25 yıl oncesinin şartlarına dayanıyor. Uc veya dort yıl icinde, bircok ulkede insanların coğu yarışları TV'den değil, bugun de yaptığımız gibi, internetten izleyecek. Bu yuzden sozleşmeleri nasıl yapıyorsunuz ve icerikleri neler olacak bunların yeniden tanımlanması gerekiyor" dedi. Air Asia'yı kurmadan once muzik endustrisinde calışan Lotus takım patronu Tony Fernandes ise, Formula 1'in daha cok yaygınlaşması icin yeni fikirlere ihtiyac duyuduğunu vurguladı. F1'in daha uygun bir şekilde idare edilmesi halinde bugunku durumun da farklı olacağını kaydeden Fernandes, "Bu, henuz tumuyle acığa cıkarılmamış muthiş bir spor. İnternet yoluyla henuz tum dunyaya ulaşamıyoruz" dedi. Fernandes, "Muzik işini bıraktım cunku internete sıcak bakmıyorlardı. Time Warner'dayken, oradaki insanlara şunu dedim. Eğer interneti kabullenmezsiniz muzik endustrisi batar. O gun istifa ettim ve New York'dan Londra'ya dondum" diye konuştu. Formula 1'in bir futbol kadar yaygın bir spor haline donuşturulmesi icin cok buyuk fırsatların bulunduğuna dikkat ceken Fernandes, "Bu yapılabilir. Ben de işte bu yuzden bu sporla ilgeniyorum" ifadelerini kullandı. Cisco Media Solutions Group Direktoru Neville Wheeler ise, Formula 1'in diğer spor dallarına karşı kaybetme riski taşımamamısının onemli olduğunu soyledi. Yarışların sadece televizyonlarla değil farklı kanallar aracılığıyla dağıtımının sporun uzun donemde sağlıklı olması icin faydalı olacağını belirten Wheeler, "Sosyal medyadaki ve genelde internetteki değişimin hızı o kadar fazla ki, eğer hazırlıklı değilseniz cabucak geride kalırsınız" dedi. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 'F1 yeni donemde modern medyayı kullanmalı'