Formula 1'in yeni takımlarından Lotus, 2010 senesi icin pilotlarını acıkladı Jarno Trulli ve Heikki Kovalainen gelecek yıl Lotus takımı adına yarışacak pilot ikilisi olarak acıklandılar. Lotus takımı acıklamayı bugun Malezya’daki toplantısında duyurdu. Malezyalı genc surucu Fairuz Fauzy de takımın ucuncu pilotu olarak acıklandı Lotus’un yeni pilot dizilimi resmi olarak Malezya Spor Bakanı Ahmad Shabery Cheek tarafından Kuala Lumpur’daki toplantıda acıklandı. Bakan, hukumetin desteği doğrultusunda yeni takımdan beklentilerini dile getirdi ve takımı piolt secimi konusunda da tebrik ettiğini soyledi. Lotus takım patronu Tony Fernandes de pilotların deneyimine dikkat cekerek İtalyan Fin birlikteliğinin takıma canlılık getireceğini belirtti. "Trulli takımı geliştirme konusunda bizim icin buyuk deneyim sağlayacak. Heikki de genc bir pilot ve oldukca deneyimli. İkisinin de fantastik pilotlar olduğunu duşunuyorum. Fairuz da oyle. Genc ve tutkulu bir karışım oldu.” "Yeni takımın gelecek sezon hedefleri konusunda da konuşan Fernandes, “Cok buyuk hedefler belirlemedik. Ama en azından yeni takımların icinde en iyisi olmak istiyoruz. Bugun ismini acıkladığımız iki dunya sınıfı pilotla da bunu belli ediyoruz diye duşunuyorum “ Trulli icin Lotus takımı F1 kariyerinde Mike Gascoyne ile calışacağı ucuncu takım olacak; Renault, Toyota ve Lotus. İtalyan pilot, Lotus’u tercih etmede bu etkenin de buyuk payı olduğunu belirtiyor "Takımın uzun vadeli idarecilerinden ve teknik elemanlarından oldukca etkilendim. Tony oldukca şevkli planlar sundu ve ben de bu hedefleri gercekleştirmekte takıma yardımcı olmaya hazırım. Yeniden Mike Gascoyne ile calışacak olmaktan da mutluyum. Onunla cok iyi anlaşıyorum ve calışma tarzına saygı duyuyorum" Kovalainen de takımın gelişiminden oldukca etkilendiğini belirterek, “Fabrikamızı yeni ziyaret ettim ve bu kadar kısa zamanda takımın geldiği nokta beni etkiledi. Eylul’de başlandı ve şimdiye kadar herkes Tony ‘nin hedeflerinin ne kadar kararlı olduğunu gordu. Takıma hedeflerini gercekleştirmede yardımcı olmanın harika olacağını biliyorum” Dedi 27 yaşındaki Malezyalı Fauzy de Lotus’un kariyerindeki en tepe nokta olduğunu soyledi. Fauzy daha once Spyker ile F1’de test gercekleştirmiş GP2 ve A1GP serilerinde yarışmış ve 2009 sezonunda Formula Reault 3.5 serisinde ikinci sırada tamamlamıştı şampiyonayı TRF1.NET