Virgin Racing teknik sorumlusu Nick Wirth, Timo Glock'un takıma olan inancına buyuk saygı duyduğunu soyledi. Spordan ayrılan Toyota'nın eski pilotu Glock, nispeten cok erken karar verip, kurulu olan takımlar yerine yeni girişlerden birine katıldı. Wirth, terrubeli bir pilotla calışmanın kendisi icin her zaman oncelikli olduğunu soyledi ve gecmişteki tecrubelerine atıfta bulundu. Cunku Wirth, LMP araclarını tasarladığında Acura spor otomobilleri projesinde David Brabham'ın olumlu etkisini gormuştu. Wirth: "Timo'nun imzaladığını gun neredeyse gozyaşlarına boğulacaktım. İnanamamıştım" "Şirketimizin butun şanı, Acura programı sırasında ozel bir anda David Brabham'ın aracı kullanmasına bağlıdır. Cunku David, (Simtek'te) benim F1 pilotlarımdan birisiydi ve bir muhendis olarak, buyuk tecrubelere sahip, guvenebileceğiniz, hızlı ve diğer şeyleri bilen bir lider pilota sahip olmanın ne kadar onemli olduğunu biliyordum." "İdareye, paralarla gelip butceye yardım edecek iki tecrubesiz genc pilotla anlaşmayacaklarını umduğumu soyledim" "Timo geldi ve birlikte 3 saat gecirdik. Dijital (tasarım) işlemlerini anladı, cunku benim Acura'larımı suren arkadaşları vardı." "Bu yuzden onlara telefon etti ve 'bu catlak adam nasıl biri, iyi mi' dedi. Onlar da bir şey soyledi ve menajerine geri donerek 'bunu yapacağız' dedi." "Tam anlamı ile ayaklarım yerden kesilmişti. Cunku Timo, istediğim herşeyi temsil ediyordu: oluksuz lastiklerle suruş yapmış, iki yıllık tecrubesi var, GP2 şampiyonu, cok genc ve cok oturaklı" Virgin, Renault eski test pilotu ve GP2'nin onde savaşanlarından Lucas di Grassi'nin Timo Glock'a eşlik etmesine karar vermiş ve anlaşmıştı. Wirth, bundan da cok memnun. Wirth: "Renault'tan bize katılan bir cok muhendis var. Lucas, orada iki senedir test pilotluğu yapıyordu. Lucas'ın test kabiliti, geri donuşleri ve yeteneği karşısında şevk dolular." Kaynak : trf1.net