F1 patronu Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel'in gelecek sezon dunya şampiyonu olacağı tahmininde bulunarak, Michael Schumacher ile yeni yıldızlar arasındaki mucadelenin de keyif verici olacağını soyledi. Alman gazetesi Bild, Vettel'in, 2010'da Schumacher'in en buyuk rakibi olup olmayacağı yonundeki sorusuna Ecclestone, "Başka isimler de var, [Lewis] Hamilton, [Fernando] Alonso... Fakat size şunu soyleyeceğim: Vettel, gelecek yılın dunya şampiyonu olacak" cevabını verdi. Schumacher'in 41 yaşında yarışlara donecek olmasını, 22 yaşındaki Vettel gibi genc pilotlar icin buyuk bir engel olarak goren Ecclestone, "Şuphesiz genc pilotlar onu mağlup etmek isteyecektir. O da bunu biliyor. İşte heyecan verici olan da bu" dedi. Yeni neslin gucu ve Schumacher'in surpriz donuşu sayesinde 2010'un destansı bir sezon olacağını ifade eden Ecclestone, efsane pilotun donuşuyle ilgili olarak, "Tabii ki kısmen şaşırdım. Mercedes'le donmesini gercekten beklemiyordum. Fakat bundan dolayı şu an cok mutluyum" diye konuştu. "Kazanmayı duşunmeseydi geri donmezdi. Motivasyonu cok cok yuksek gorunuyor" diyen Ecclestone, "Sonucta herkes icin iyi oldu. Medya icin de, taraftarlar icin de, sponsorlar icin de... Fakat bunun getirisini rakamlarla ifade edemeyiz, bunu hesaplamak imkansız" dedi. Ecclestone ayrıca, "Unutmayın, gelecek yıl dort dunya şampiyonu gridde olacak. Alonso, Hamilton, Button ve Schumacher start cizgisinde olacaklar. Buna en son ne zaman şahit olduk hatırlamıyorum" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________