Virgin Racing pilotu Timo Glock, 2010'da takımının sınırlı butceye sahip olmasından endişe etmiyor ve Formula 1'de başarılı olmak icin cok para ve insana değil, bu unsurları iyi kullanmaya ihtiyac olduğunu belirtiyor. Dunyanın onde gelen ureticilerinden ve Formula 1'de en iyi finanse edilen takımlardan Toyota'dan ayrılan Glock, sporun yeni takımlarından Vigrin'e gecip takımın lider pilotu olmuştu. Glock: “Zaten 3 sene orada bulunan bir pilotun yanında olduğunuz Toyota'dan ayrılıp yeni bir takıma gelip lider pilot olmak farklı bir şey. Kendinizi takıma adapte etmek oldukca zor olabiliyor. (Toyota'da) benim icin işler bir noktaya kadar iyi gitti ama sonra biraz duvara karşı gidiyoruz gibi oldu." “Burada durum farklı, gercekten eğlenceli ve olumlu bir şekilde olacak. Virgin Racing'e ilk defa gittiğimde bana, benden başkasını istemediklerini soylediler. Beni gercekten zorluyorlardı ve bu da gercekten cok iyi bir duygu. Tanıtımdan gorebileceğiniz gibi herşey, normal bir F1 pilotuna bir parca farklı. Ama bu sporda, calışanlara farklı bir şekilde yaklaşmak harika. Benim icin harika bir fırsat ve Virgin Racing'de lider pilot olmayı dort gozle bekliyorum." Eski ve yeni takım arkadaşlarını kıyaslayan Glock, Virgin icinde daha yakın ilişkiler olduğunu belirtti ve kucuk butcelerle mucize yaratılabileceğine değindi. Glcok: "Toyota'nın farklı bir felsefesi vardı. (Virgin sportif sorumlusu) John Booth, F3 veya diğer serilerde hic bir zaman o kadar muazzam butcelere sahip olmadı; sadece elindekinden en iyisini elde etmek zorundaydı. Bu durum (teknik patron) Nick Wirth icin de gecerli. Elimizdekinden %100 elde etmek adına insanları gercekten ama gercekten zorlamak icin olumlu bir bakış acısı olduğunu duşunuyorum. Herkes, cok calışmamız gerektiğinii biliyor ama eğlenceli unsurları da unutmamalısınız. Bu onemli" “600-700 kişinin calıştığı bir takıma alışkınım ve sonrasında burada İngiltere'deki sadece 120 kişinin calıştığı takıma ilk defa geliyorum. Bu cok farklı. 2006 ve 2007 senelerinde GP2'de iSport adına surduğum zamanları hatırlarıyor. Şampiyon olmuş, ardından da doğru insanlara sahip olduğunuzda bunlardan 600 tanesine gerek olmasını anlamıştım. Eğer herkesin işine odaklandığı, politik işlerle ilgilenmediği uygun calışanlara, uygun muhendislere sahipseniz, başarılı olabilrisiniz" "Toyota'ının başarısız olduğunu soyleyemem. Bir kac defa podyuma cıkmıştık ama sonunda en buyuk butcelerden birine sahip bir takımdaydım ama bir yarış kazanamadılar. Şimdi ise cok ama cok duşuk butceli bir takıma geldim. Ama bu butce ile ne yapmaları gerekeni biliyorlar. İlk sene yarış kazanamayız, buna imkÂn yok. Ama gelecekte butceler cok daha duşuk olacak. Eğer bir takım 600 kişiden 250'ye, 300 milyon sterlinlik butceden 150-200 milyonlara duşerse, zaten 150 kişiye sahip olan ve 250'ye cıkarması gereken takıma gore işler daha zor olacaktır." Virgin Racing'de baskının farklı olduğunu belirten Glock, paranın kariyerinde cok onemli olmadığını da ekledi. Glock: "Toyota'ya para icin gecmedim. Formula 1'de olmak ve yarışmak istemiştim. Tamamıyla yarışmak ve başarılı olmakla ilgili bir şey." “Burada baskının farklı olduğunu duşunuyorum. İlk defa Bahreyn'e gittiğimizde oluşacak, yani her sene her takıma olduğu gibi normal Formula 1 baskısı olduğunda. Şubat ayında test yapmayı dort gozle bekliyorum. Buradaki baskının olumlu olduğunu soyleyebilirim. GP2'yi hatırlatıyor bana: 2007'de şampiyonluğu kazanmak ve F1'e gecmek icin baskı altındaydım. Herkes odaklanmış durumda ama işin eğlenceli tarafını da unutmuyor.Virgin'de herşeyin karışımı cok iyi"
Kaynak: Trf1.net __________________