Lewis Hamilton, Ferrari’nin Bahreyn Grand Prix’teki hızının, rakiplerinin arkalarında olduklarını kanıtladığına inanıyor. Son dunya şampiyonu Hamilton, sezon oncesi testlerinden sonra Ferrari’nin Mercedes’ten yarım saniye civarı hızlı olduğunu iddia etmişti, ancak Mercedes ikilisi sezonun acılış yarışı Avustralya Grand Prix’sini domine etmişti. Ancak tablo Bahreyn’de tersine dondu ve Leclerc’in motor sorunu olmasaydı muhtemelen yarışı Ferrari kazanacaktı. Hamilton bunun, Mercedes’in testlerden sonra neden endişeli olduğunu gosterdiğini duşunuyor. Hamilton, “Bahreyn’de geride kaldık.” “İlk yarışta şaşırmıştık. İnsanların, bizim kendimizi bilerek yavaşmış gibi gosterdiğimizi veya doğruyu soylemediğimizi duşunduğunu duydum. Biz sadece nasıl olduğunu soyledik.” “İlk yarışa gittiğimizde gercekten inandık. Testlerden sonra herkesin nerede olduğunu potansiyel yakıt yuklerinden ve motor modları gibi şeylerden tahmin ettiğimizde 0.3-0.5 saniye geride kaldığımızı elde etmiştik.” “İlk yarışa gittik ve hızları yoktu.” “İlk yarış yuzunden cok şaşırmıştık ve zorlu bir kış gecirdikten sonra harika bir sonuc almaktan oturu gercekten cok mutluyduk.” “Bahreyn’deki galibiyetten oturu de mutluyuz, fakat birinci ve ikinci olmamızda şansın da payı olduğunun farkındayız.” “Her hafta sonu olduğu gibi, butun hafta sonu boyunca cok calıştık, ancak performansımız Ferrari’ye gore duşuktu.” “Bazen şanslı hafta sonlarınız olur. Bu puanları aldığımız icin mutlu olmalıyız.” “Ancak mutluluktan havaya ucamayız, cunku Charles’ın iyi iş yaptığını ve yarışın onun kazanması gerektiğini biliyoruz.” “Startlar uzerinde de calışmaya devam edeceğim.” “Yanılırsınız, duşersiniz, ayağa kalkarsınız ve sadece zorlamaya devam edersiniz.” “Hafta sonu boyunca gercekten cok calıştığımızı ve hafta sonu boyunca doğru yonde ilerleyerek bazı adımlar attığımızı hissediyorum.” “Bahreyn, zorlandığım bir pist ve Nico (Rosberg) gibi gercekten hızlı olan Valtteri’nin onunde olmaktan memnun kaldım.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Bahreyn, Haklı Olduğumuzu Kanıtladı