Fernando Alonso, Formula 1'de sadece en iyi araca sahip olan isimlerin başarılı olabildiğini, bu yuzden dunyanın en iyi surucusu olmak icin farklı serilerde yarıştığını soyledi. Fernando Alonso, Formula 1'de mucadele ettiği donemde iki kez dunya şampiyonu olmayı başardı ancak F1'den emekli olurken, son şampiyonluğunun uzerinden 12 yıl gecmişti. İspanyol surucu F1'de her zaman en iyilerden birisi olarak kabul gorurken, gectiğimiz yıl Le Mans 24 Saat'i kazanmayı başardı. Daytona 24 Saat ve Sebring'i kazanarak prestijli zaferler listesine yeni yarışlar ekleyen Alonso, bu yıl katılacağı Indy 500'u kazanırsa "Triple Crown" unvanını da alacak. Alonso, farklı serilerde "dunyanın en iyi surucusu olmak" icini yarıştığını cunku F1'de bunu gostermesinin mumkun olmadığını soyledi. "Dunyanın en iyi surucusu olmak istiyorum. Sanırım oyleyim. Formula 1'deki tum pilotlar kendilerinin iyi surucu olduğunu duşunuyor ama F1'de kendinizi kanıtlamanız zor cunku sezon boyunca doğru pakete sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde kendinizi gosteremiyorsunuz." "Formula 1'de yıllardır cok rekabetciydim. İki şampiyonluk kazandığım icin şanslıyım. Hatta gecen sezon en iyisiydi, takım arkadaşımı 21-0 yendim, bu kariyerimde daha once hic yapmadığım bir şeydi." "Şimdi Le Mans 24 Saat'i, Daytona'yı, Sebring'i kazandım ve Indy 500'de rekabetci olmayı umuyorum. Belki asfaltın dışında yapabileceğim başka şeyler de var. Sporda muhtemelen daha once gorulmemiş bir şey." Alonso, geleceğiyle ilgili kararı Temmuz ayından once vermeyeceğini fakat cok farklı yerlerde yarışmayacağını dile getirdi. "Şu noktada Spa, Indianapolis ve Le Mans'a odaklanmış durumdayım. Temmuz'a kadar geleceğimle ilgili hicbir şey duşunmek istemiyorum." "Duşuncem pek cok kez değişiklik yapmak değil. Cunku bu, o uzmanlık dalında başarılı olmanız icin gereken mukemmelliği yitirmenize neden olur." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: Dunyanın En İyisi Olmak İstiyorum