Pierre Gasly, Red Bull'un 2019 F1 aracında daha fazla performans bulabileceği ayarları bulmakta zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Bu sene Red Bull'a geciş yapan Fransız surucu, Bahreyn'de 8. olarak bu seneki ilk puanlarını kazandı. Gasly, aracta kendisini daha rahat hissetmesi halinde cok daha fazlasının geleceğini duşunuyor. Gasly, yeni takımında testlerde yaptığı kazalar nedeniyle geride kalırken sezon başladıktan sonra da sıralama turlarında iyi sonuclar elde edemedi. Takım arkadaşı Max Verstappen ise ilk 2 yarışta 3. ve 4. sıralarda damalı bayrağı gordu. Motorsport'a konuşan Gasly, "Ayarlar konusunda bir yon bulmam, muhendislerin suruş stilime uygun ayarlar bulma konusunda nasıl yardımcı olacaklarına bakmam lazım. Aynı zamanda suruş stilim acısından da neleri değiştirebileceğime bakmalıyım." "Arac icerisinde yapmak istediğim şeyleri yapamadığımı hissediyorum. Şu anda gercekten zorlayamıyorum. Arac istediğim gibi tepki vermiyor. Daha fazla potansiyel var ancak onu nasıl acığa cıkarabileceğimizi bulmalıyız." "Tabii ki Bahreyn'deki yarıştan memnun kalmadım. Bazı olumlu şeyler var ancak olmak istediğimiz yerde, olmak istediğim yerde değilim." "Cumartesi gunu arac icerisindeki hislerim oldukca zordu. Pazar gunu yarışta da aynı şekilde. Muhendislerimle calışarak neleri değiştirebileceğime, suruş stilimi araca nasıl adapte edebileceğime bakmalıyız. Arac şu anda oldukca zor ve tahmini mumkun değil." dedi. Red Bull'un takım patronu Christian Horner, sezonun ilk puanlarının Gasly'e yardımcı olacağını, kendisinin Bahreyn'deki performansından memnun kaldıklarını soyledi. Horner, "Pierre'in guclu bir yarış cıkarması onemliydi ve o bunu başardı. Yaptığı gecişlerden bazıları, ozellikle Perez'e yaptığı cok etkileyiciydi. Temiz pistteki performansı, ozellikle yarışın ikinci yarısındaki suruşu gucluydu." "Bu acıdan bu yarışla kendine olan guveni daha da artacaktır. Sıralamalarda daha yukarıda yer almaya başlayınca, onun icin yarışlar cok daha kolay gececektir." "Rekabetci ve guclu bir yarış cıkardı. Birkac arac gecmek zorunda kaldı. Yarışın ikinci yarısında rekabetciydi. Bu hafta sonundan cok fazla olumlu ders cıkarıp gelecekteki yarışlara aktarabilir." "Aracımız şu anda biraz zorlu. Calışma aralığımız oldukca dar gorunuyor. Max bu durumu cok iyi idare etti. Onun da iyi olacağından eminim." dedi. GUNLUK GAZETELER