Marc Marquez, Andrea Dovizioso’nun bu seneki şampiyonluk savaşında daha zorlu bir rakip olacağına inanıyor. Dovizioso, 2019 sezonunu Katar’daki galibiyetle acarken, Marquez’i cok az bir farkla gecmişti. İkinci yarış Arjantin’de ise ucuncu sırada yer almıştı. Ducati surucusu Arjantin’deki sonucu, takımın gecen senelerde orada zorlandığı icin “buyuk bir sonuc” olarak nitelendirmişti. Gectiğimiz hafta Sao Paulo’da konuşan Marquez, Dovizioso’nun Arjantin’de gecen seneye gore gelişen formunu, hasarı daha iyi sınırladığını başardığının bir işareti olarak kabul etti. Arjantin’de ikinci sıradaki Rossi’ye neredeyse 10 saniye fark atan Marquez, “Arjantin’deki galibiyet cok kolaydı, ancak sezon boyunca boyle olmayacak.” “Dovizioso en guclu rakibim. Cok iyi iki yıl gecirdi ve iyi bir tecrubeye sahip. Valentino her zaman yukarıda değil, ama cok hızlı olabiliyor.” “İlginc olan ise, isimlerin her sene aynı olması. Gecen sezonu Valentino, Dovi ve ben ilk ucte bitirmiştik. Ve yine aynı yerlerdeyiz.” dedi. Dovizioso’yu bu sene neden daha guclu gorduğu sorulduğunda Marquez, “Dovizioso’nun, kotu olduğu alanlarda daha iyi olmaya başladığını duşunuyorum.” “Son iki yılda onun kotu olduğun uc veya dort pist vardı ve bunlar ona cok fazla puana mal oldu. Bu alanlarda cok calıştı ve şimdi daha iyi durumda.” “Bu, onu şampiyonluk icin daha tehlikeli bir hale getiriyor, cunku daha az zorlanabilir. Arjantin’de de podyuma cıktı.” “Bunu son birkac senede ben de yaptım, mumkun olan en iyi şekilde zorlanmayı oğrendim. Zorlu pistlerde nasıl zorlanacağımızı ve nerede atak yapacağımızı bilmemiz gerekti.” “Hıza sahip olmalısınız, aynı zamanda soğukkanlı olmalı ve hicbir pistte başarısız olmamalısınız.” şeklinde konuştu. Marquez, bu hafta sonu COTA’da gercekleştirilecek olan sezonun ucuncu yarışı oncesinde suruculer şampiyonasında Dovizioso’nun dort puan onunde liderlikte bulunuyor. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Dovizioso, Gecen Senekinden Daha “Tehlikeli” Bir Rakip