Dunya Superbike sezonunun ilk dokuz yarışını kazanan Alvaro Bautista, MotoGP’ye donuşu sadece fabrika takımlarından teklif gelirse değerlendireceğini soyledi. Ducati surucusu Bautista, WSBK’da kendi evindeki Aragon ayağındaki uc yarışı da kazanıp, yeni V4 R motosikleti ile sezona yaptığı mukemmel başlangıcı surdurdu. Phillip Island ve Buriram ayaklarındaki yarışları da domine ederek kazanan İspanyol surucu, dokuz yarışta da ikinci olan son şampiyon Jonathan Rea’nın 39 puan onunde bulunuyor. Bautista, gectiğimiz senenin sonunda MotoGP’de Angel Nieto koltuğunu kaybedip 9 senelik MotoGP macerasını noktalamış ve WSBK’da fabrika Ducati takımına geciş yapmıştı. MotoGP’de Suzuki ve Aprilia’da da yarışan Bautista, WSBK başarısı goz onune alındığında, sadece MotoGP dunyasından gelen tekliflerin kendisini cekebileceğini soyledi. Bautista, “Şu anda MotoGP’yi ozlemiyorum. Sadece bir fabrika motosikletinde olursam geri donerim.” “MotoGP’de rekabetci bir motosiklete sahip olmayı isterdim, ki bu da fabrika desteğinin olmasını gerektiriyor. Son senelerdeki gibi zorlanmak istemiyorum.” “Motosikletler dışında, WSBK padoğundaki atmosfer cok farklı. Burası daha aile odaklı, daha sağlıklı.” “Suruculer arasında cok iyi bir his var, fark cok belirgin ve taraftarlar suruculere cok daha yakınlaşabiliyor.” dedi. Bautista, takım arkadaşı Chaz Davies ve uydu Ducati suruculeri Michael Ruben Rinaldi ve Eugene Laverty tarafından da kullanılan V4 R uzerindeki “inanılmaz hislerinin”, başarısının gercekte olduğundan daha kolay gorunmesini sağladığını da soyledi. Aragon’daki ucuncu galibiyetinin ardından Bautista, “Dışarıdan kolay gibi gozukebilir, ancak değil.” “Belki de liderlik icin cok savaşıyor gibi gorunmuyorum, ancak her zaman maksimumu veriyorum. Eğer 10 saniye farkla kazanabiliyorsam, kazanırım. Eğer 0.1 saniye farkla kazanabiliyorsam, kazanırım, eğer maksimum sonuc beşincilikse, beşinci olurum.” “Onemli olan şey, motosiklet ile harika zaman gecirmem. Her virajda, her antrenmanda, her yarışta keyif alıyorum. Motosiklette inanılmaz bir his ve guvene sahibim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Bautista: MotoGP’ye Sadece Bir Fabrika Motosikletinde Olursam Donerim